'İŞKENCE ÇEKE ÇEKE ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'

Mısır’ın başkenti Kahire’deki protestoların merkezi Tahrir Meydanı’nda Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in istifasını kutlayan 200-300 göstericinin cinsel tacizine uğrayan ABD’nin ünlü kadın muhabirlerinden Lara Logan ilk kez yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'İŞKENCE ÇEKE ÇEKE ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'

New York Times Gazetesi’ne ve CBS kanalında yayınlanan 60 Minutes programına konuşan 39 yaşındaki muhabir, “İlk ve son kez konuşuyorum. Uzun bir süre bana elleriyle tecavüz ettiler, en çok acımasızlıkları beni üzdü. Acılarım ve yaşadıklarımdan keyif alıyorlardı. Bu beni gördüğüm şiddetten daha çok üzdü” dedi.


Cinsel taciz görüp sesini çıkaramayan milyonlarca kadın adına konuşma kararı aldığını söyleyen Logan, olay gününün ayrıntılarını ise şu sözlerle anlattı: “Kameranın bataryası bitmişti. Kısa bir an için durmuştuk. Mısırlı kameramanımız Bahar birden bana bakıp “Buradan hemen gitmeliyiz” dedi. Kalabalıktan biri beni kastederek “Bu kadının pantolununu indirmek istiyorum” demiş. 200-300 kişi saldırdı. Kıyafetlerimi lime lime ettiler. 40 dakika sürdü. Elleriyle tecavüz ettiler. Sadece öleceğimi değil, işkence çeke çeke öleceğimi düşündüm.”   


www.hurriyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin