'İşimiz gücümüz yaşamak' sloganıyla açılıyor!

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali için geri sayım başladı...

Google Haberlere Abone ol
'İşimiz gücümüz yaşamak' sloganıyla açılıyor!

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, iş cinayetlerini görerek ve “İşimiz gücümüz yaşamak” sloganıyla 10. defa perdelerini açmaya hazırlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı gerçekleştirilecek festivalde 22’si uluslararası, 53’ü Türkiye’den olmak üzere toplam 75 film gösterilecek.



Festivalin ana karakterleri Karagöz ve Şarlo da festivalin temasına uygun olarak maden işçisi ve inşaat işçisi oldukları afişte yer buldu.



Açılış



10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılışı 2 Mayıs Cumartesi saat 19.00’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tiyatro oyuncusu Funda Eryiğit’in sunuculuğunu yapacağı açılış gecesine Haziran İsyanı’nda milyonların müziği ile tanıştığı Hakan Vreskala’nın ezgileri eşlik edecek.



Festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir set işçisine plaket verilecek. Festivalin açılış filmi ise sinemacıların sansüre karşı mücadelesini anlatan “Yollara Düştük” belgeseli olacak ve sansüre direnen sinemacılar sahneye davet edilecek.



Gösterim yapılacak yerler



İstanbul: Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, İstanbul Halkevi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Macar Kültür Merkezi, Romanya Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kadıköy Halkevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Merkezi-Kadıköy ve Ali İsmail Korkmaz Parkı.



Ankara: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Sinetopya, Batıkent Halkevi, Dikmen Ahmed Arif Parkı, Mamak Feyzullah Çınar Parkı.



İzmir: Fransız Kültür Merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi, Konak Halkevi, Menderes Kültür Merkezi, Buca Halkevi, Bilgi Atölyesi ve mahalle gösterimleri.



Diyarbakır: Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi, Diyarbakır Evi, Sol Mekan.



10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, dört kentteki gösterimlerden bir süre sonra birçok kenti kapsayan uzun bir yolculuğa çıkacak gösterimler her yıl olduğu gibi yine ücretsiz olacak.



Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival,  DİSK/Sine-Sen, DİSK/Devrimci Sağlık-İş, DİSK/Birleşik Metal-İş, DİSK/Basın-İş, Türk-İş/Petrol-İş,Türk-İş/Tek Gıda-İş, Türk-İş/Kristal-İş, KESK/SES, TTB, Halkevleri, Sendika.Org ve Çapul TV tarafından düzenleniyor.



İletişim



(İstanbul) İstanbul Halkevi:

Telefon: 0212 245 82 65

Fax: 0212 245 70 10

Adres: İstiklal Caddesi, Orhan Adli Apaydın Sokak, No:10, Beyoğlu / İstanbul



(Ankara) Halkevleri Genel Merkezi:

Telefon: 0312 419 27 17 / 0 505 713 18 32

Fax: 0312 419 32 07

Adres: Konur Sokak, No:8/9, Kızılay / Ankara



(İzmir) Konak Halkevi:

Telefon: 0232 441 06 03 / 0541 850 54 26 /

Adres: Akdeniz Mahallesi 1340 Sokak No: 14 Gümrük-Konak/İzmir



(Diyarbakır)

Telefon: 0412 257 15 65 / 0530 236 00 08

Adres: Diclekent Bulvarı Diclekent Villaları 252. Sokak No: 45 Kayapınar/Diyarbakır



Web: www.iff.org.tr

E-posta: [email protected]

Twitter: @iscifilmfest

Facebook: Facebook.com/iscifilmlerifestivali 



İşçi Filmleri Festivali’nin çağrısı:



2006 yılında Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ne başlarken, festivalin amaçlarını şöyle belirlemiştik:



Tüm dünyadan işçi sınıfının yaşamını ve mücadelesini anlatmak,

İşçi sınıfı mücadelesine dair film veya belgesel yapan kişi ve grupların deneyimlerini paylaşmak ve ortaklaştırmak,



İşçilerin, işsizlerin, öğrencilerin, köylülerin ve kadınların mücadelesini ve tüm dünyadan halkların isyanını gösteren çalışmaları yaygınlaştırmak.



Bu amaçlar ilk günden itibaren konumlanma noktamızı da, yüzümüzü nereye döndüğümüzü de göstermektedir. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl onuncu yaşını kutlarken, bir kez daha ilan ediyoruz ki, konumlanma noktamız, işçi sınıfının içinde yaşadığı ve çalıştığı koşulların yarattığı bir dizi ayırt edici deneyim ve ayırt edici bakış açısıdır.



Uluslararası İşçi Filmleri Festivali olarak, bu on yıl içinde ne var olanla yetinmek, ne de ideal olanı beklemek yanılgılarına düşmeden, eleştirel bir biçimde içinde yaşadığımız koşulları değerlendirmeye, bu koşullardaki değişimleri kavramaya ve ileride ne tür değişimler yaşanabileceğini sorgulamaya çalıştık.



Festivalin temalarının her yıl değişmesi, 2006’da “Neoliberalizme karşı direniş öyküleri”, 2007′de “Yoksulluk Direniş Umut: Anlattığın Senin Hikayendir”, 2008′de “Emeği Gören Kamera Sokağa Çıkan Sinema”, 2009′da “Biz Başka Dünya İsteriz”, 2010′da “Güvencesizliğe Seyirci Kalma”, 2011′de “Toprağımız Havamız Suyumuz İçin Doğal Olarak Direniş”, 2012′de “Hepimiz Şüpheliyiz: Özgürlük Emek İster”, 2013′de “Sınırda Yaşamak” ve 2014′de “Her Yer Festival, Her Yer Direniş” diye seslenmesi tam da bundandır.



İçinde yaşadığımız koşullara inat, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da herkesi evlerinden çıkıp bir salonda veya sokak gösteriminde başka insanlarla buluşmaya, egemen medyanın evlerimize soktuğu ve bizi her evin kendi yalnızlığında izlemeye davet ettiği, tüm gerçekliklerin imajla yer değiştirdiği kapitalizmin sonsuz gösterisi yerine, sokağa çıkıp başka insanlarla bir arada olmaya, gerçekle yüzleşmeye ve en önemlisi bunu bir şenlik  olarak gerçekleştirmeye davet ediyor, iş cinayetlerini görüyor ve gösteriyor ve diyor ki:



“İşimiz Gücümüz Yaşamak” 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin