Polisin, geçtiğimiz Kasım ayında Menemen'de bir evde meydana gelen bomba yapımındaki patlamayı tüp patlaması olarak göstererek örgüt üyelerini takip ettiği ortaya çıktı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz salı günü, İzmir merkezli, Isparta ve Erzurum illerinde terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olduğu ve Suriye’de IŞİD saflarında savaştığı tespit edilen kişilere yönelik 22 adrese eş zamanlı baskın yaptı.
Operasyonlarda İzmir’in Buca ve Menemen ilçesinden 5 şüpheli, diğer illerden iki kişi gözaltına alındı. Ayrıca iki tabanca, 5 av tüfeği, IŞİD’e ait sözde örgüt bayrakları ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
Zanlıların Türkiye'de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan" kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, bu girişimleriyle bazı kişileri örgüte kazandırdıkları ileri sürüldü. Zanlıların 'yardım' ve 'hayır' adı altında da para toplayıp örgüte aktardıkları iddia edildi.
IŞİD operasyonu zanlıları, tekbir getirip, adliyeye gitti
İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltına alınan 7 şüpheli, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyip dinlerine bağlı olduklarını ve yardım işleri yaptıklarını ileri süren zanlılar, emniyet çıkışında tekbir getirdi.
Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelen patlama ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, burada kalanların IŞİD bağlantısını çözdü.
Takibin tamamlanmasıyla İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda IŞİD terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Sosyal medya üzerinden eleman bulmuşlar
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek 'beğenen' ya da 'paylaşan' kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, ileri sürüldü. Bu girişimleriyle de bazı kişilerin örgüte katılmalarını sağladıkları öne sürüldü.
Ayrıca, 'yardım' ve 'hayır' adı altında da topladıkları gelirleri örgüte aktardıkları saptanan zanlıların, Türkiye'de bir eylem planlarının olmadığının belirlendiği açıklandı. İfadelerinde IŞİD'le bağlantı suçlamalarını kabul etmeyen, Suriye'ye gidip savaşmadıklarını anlatan şüphelilerin, "Dinimize bağlıyız, hayır işleri yaparız" dedikleri öğrenildi.
Sorgu işlemleri tamamlanan 7 kişi, adliyeye gönderildi. Bazılarının yüzlerini gizledikleri ve uzun sakallı oldukları gözlenen zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nden çıktıkları sırada da tekbir getirdi. Polisin adliyeye gönderilen zanlılara yönelik elde edilen bilgiler ışığındaki araştırmalarının da süreceği açıklandı. (İHA)