Koza İpek Medya Grubu kayyumlarından avukat Hasan Ölçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlerinin "milletin parasını korumak" olduğunu söyledi.
Grubun yazılı medyasından sorumlu olan Ölçer; "Akın İpek'in sahibi olduğu firmalar hakkındaki soruşturmanın, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 133. maddesinin 4'üncü fıkrasındaki katalog suçlar kapsamında değerlendirildiğini ve bu konuda çok ciddi şüpheler bulunduğu gerekçesiyle açıldığını belirtti ve "Bütün hukuki prosedür, vecibeler, gereklilikler tamamen yerli yerindedir. Bu konularda en ufak bir tereddüt söz konusu değildir" dedi.
Hasan Ölçer, "Karar tebliğ edilmedi, Ticaret Sicil gazetesinde ilan edilmedi' gibi savunmalar çok lüzumsuz fantezilerdir. Dolayısıyla boşuna yaygara kopartıldı" diye konuştu.
Medya şirketlerine sorumlu olarak atanan kayyumların çok ciddi bir dirençle karşılaştığını dile getiren Ölçer, bunun propaganda amaçlı olduğunu söyledi.
Ölçer, kayyum atanan tüm şirketlerin kağıt üzerinde yazılı olan ortaklara ait olduğunu dile getirerek, "Yönetim kurulu başkanı veya hakim ortak Akın İpek. Annesi Melek İpek, eşi ve kardeşleri de ortaklar. Şu an itibarıyla buraların ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Biz sadece mahkeme tarafından süresi şu anda belli olmayacak şekilde şirketleri sevk ve idare etmekle görevlendirilmiş kişileriz. Buraya milletin malı gözüyle bakıyoruz" dedi.
Konuya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini de ifade eden Ölçer, cumhuriyet başsavcılığının "halkın kurban, zekat ve fitre parasının; okullara, öğrencilere yardım şeklinde toplanan paraların bu şirketler vasıtasıyla piyasaya sokulduğu ve aklandığı konusunda ciddi şüpheler olduğu" yönünde yazısı olduğunu beliti. Ölçer, "Eğer bu sabit olursa, bu saf, temiz Anadolu insanın parasıdır" şeklinde konuştu.
"Yüksek ücretler almışlar"
Burada oldukları sürece milletin parasını koruyacaklarını aktaran Ölçer, "Bazı kişiler, bu kurumları sevdikleri için mi, yoksa kendileriyle bir mali beraberlik olduğu veya çok farklı imkanlar sağlandığı için mi bağırdıklarını tam bilemiyorum. Fakat şirketlerin kayıtlarını incelediğimiz zaman sanki kendilerine çok ciddi ve özel imkanlar sağlandığı için bağırıyorlar diye bir kanaat bende oluştu. Gerek telif alan yazarlar, gerekse medya yöneticilerine kadar birçok kişi yüksek sayılabilecek ücretler almışlardır" dedi.
İsim vermenin şık olmadığını belirten Ölçer, "Bir yazar aylık 30-40 bin lira kadar bir ücret alıyor. Bir genel yayın yönetmeni, hem gazeteden maaş, hem yazdığı için telif hem de televizyonda yaptığı program nedeniyle para alıyor. Ayrıca farklı şirketlerden şunu almış bunu almıştır. Bunları topladığınızda 30-40 bin lirayı buluyor. Aylık net 50 bin lira ücret alanlar bile var. Bunların brütlerini de hesaba kattığınızda aylık 60-70 ve 80 bine varan ücretler var" diye konuştu.