'Interpress'in açıkladığı rakamlara itirazım var'

Milliyet yazarı, Interpress Ajansı'nın dizi reytingleriyle ilgili açıkladığı rakamların doğru olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
'Interpress'in açıkladığı rakamlara itirazım var'

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, medya takip ajansı Interpress'in dizi reytingleri ölçümüyle ilgili açıkladığı rakamlara "itirazım var" dedi ve ekledi: "Keşke Türkiye'de o kadar AB olsa..."



İşte, Eyüboğlu'nun o yazısı:





"Interpress Ajansı’nın hangi diziyi kaç kişinin izlediğine dair açıkladığı rakamlara itirazım var. Çünkü doğru değil o rakamlar. 



TNS’in reytinglerinden hangi diziyi kaç kişinin izlediğini hesaplamanın yolu belli. TNS’in reyting evreni 57.290.000 kişi. Bir dizinin reytingini 572.900 ile çarptığınızda onu kaç kişinin izlediği çıkar ortaya. 



Interpress’e göre Türkiye nüfusu 79 milyonsa 1 reyting 790 bin kişi demek! Al TNS’in reytinglerini çarp bu rakamla, hangi diziyi kaç kişinin izlediği çıkar ortaya. Bu hesaba göre “Total”de 10.02 reyting alan “Söz” dizisini 7 milyon 89 bin izliyormuş. “Söz”ü 7.65 reytingle AB grubunda izleyen sayısı ise 6 milyon. 



Keşke Türkiye’de o kadar AB olsa, ama yok… 



TNS’in ölçüm yaptığı 57 milyon 290 bin kişilik evrenin sadece yüzde 15.2’si AB grubu. “Söz”ün 657 bin olan AB seyircisini 6 milyon hesaplamak, elmalarla armutları toplamak gibi fahiş bir hata!"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin