Yeni online yemek siparişi platformu ‘Açmıyız’ hizmet vermeye başladığını duyurdu. Restoran sahipleri mevcuttaki sistemlerden farklı olarak komisyon ödemeyecek ve ödeme almak için uzun vadeli bekleme sürecine girmeyecek.
SEKTÖRÜN HACMİ: 12.2 MİLYAR TL
Günümüzün dijital satış modellerinin son sürat teknolojiye ayak uydurmasıyla birlikte yeni hizmet kolları ortaya çıkmaya devam ediyor.
Online yemek siparişi pazarı son 5 yılda küresel çapta büyürken, Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de online yemek sektörünün hacmi 2022’nin ilk yarısında yüzde 99 artışla 12,2 milyar liraya ulaştı.
Komisyonsuz ve hızlı geri ödemeli restoran mağazalarının bulunduğu yeni online yemek siparişi sitesi Acmiyiz.com, hızla büyüyen pazara katıldığını duyurdu.
Türkiye çapında hizmet vermeyi hedefleyen platform, hem tüketicinin hem de üreticinin güvenle alışveriş yapabilmesi için sektöre yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.
' ALTYYAPI ÇALIŞMASI 3 YILDIR SÜRÜYORDU'
Bursa merkezli Buhara Grup bünyesinde bulunan birçok farklı işkolundan biri olan online yemek siparişi sitesi Açmıyız platformunun Genel Koordinatörü Hakan Özaydın, “Türkiye’de online ticaret hacminin dünya standartlarındaki pazar payına ulaşabilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. 3 yıllık bir altyapı çalışmasının sonrasında hizmet vermeye hazırız. Özyatırım vasıtasıyla inşa ettiğimiz Acmiyiz.com ile Türkiye içindeki e-ticareti hızlandırarak satıcıların daha fazla tüketiciye, alıcıların da daha fazla ürüne kolay ve güvenli bir biçimde ulaşmalarını hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
'GENİŞ KAPSAMLI HİZMET ÇERÇEVESİ'
Mevcut dijital satış modellerinden farklı olarak restoran sahiplerinden komisyon alınmadığının altını çizen Hakan Özaydın, “Acmiyiz.com’da perakende, kapıda nakit ve kredi kartı ile ödeme yoluyla yemek satışı yapılabilen geniş kapsamlı bir hizmet çerçevesi sunuyoruz. Ayrıca, mağaza sahipleri ödemeler için uzun vade beklemeyecek. Kullanıcılarımızın mutlu ve güven içinde alışveriş yapabilmesi için son teknolojilerden yararlandığımız gelişmiş bir altyapı kurduk. Yazılım ve donanım açısından en güncel teknolojik altyapıyı kullanıyoruz. E-ticareti herkesin erişip faydalanabileceği pratik seviyeye getirmeyi misyon edindik. Önümüzdeki yıllar içinde oluşturduğumuz büyüme planı ile bilişim ve ticaret sektöründe uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi.