İnternetten alışverişte yeni dönem!

Kararlar 26 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol
İnternetten alışverişte yeni dönem!

Hükümet, yurtdışı internet sitelerinden yapılan alışveriş sınırını ikinci kez düşürdü. Daha önce 75 Euro'luk sınırı 30 Euro'ya indiren hükümet, dün de 22 Euro'ya düşürdü. Kitap kurtlarına ise müjdeli haber geldi. Kitap veya benzeri basılı yayın alışverişinde ise 150 Euro'ya kadar gümrük vergisi ödenmeyecek. Bu kararlar 26 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.



Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın talebi üzerine 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar'da değişiklik yapıldı. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Euro'luk muafiyet limiti 22 Euro'ya düşürüldü. Bu çerçevede, karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yurtdışından Türkiye’ye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşya için gümrük vergilerinden muafiyet limiti 22 Euro olacak. Buna göre 22 Euro ve üzeri değerdeki eşyalar için yüzde 18 vergi alınacak.



Tek istisna kitap



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dünkü kararla ilgili bilgilendirme notunda kişisel kullanıma mahsus kitaplar için muafiyet limitinin ise 150 Euro'ya çıkarıldığını duyurdu. Ayrıca bedeli bin 500 Euro'yu ve miktarı 30 kilogramı geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitaplar için gümrük vergisi oranı da yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin