İnternette fark edilmenin yolu buradan geçiyor

Yazılımcılar, internette farkındalık oluşturmanın özgün içerikten geçtiğinin altını çizdi.

Google Haberlere Abone ol
İnternette fark edilmenin yolu buradan geçiyor

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla yaşamın her anında elimizin altında olan internetteki mobil uygulamaların geleneksel medyanın etkisini her geçen gün azalttığına dikkat çeken mobil yazılımcılar internette farkındalık yaratmanın özgün içerikten geçtiğinin altını çiziyorlar.



Aktif İntermet Medyası Derneği (AKİMED) tarafından Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde yapılan konferansa katılan mobil yazılımcı Bahadır Şahin ile Neşet Demir, internette mobil uygulamalar konusunda çarpıcı bilgiler paylaştılar.



Elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla beraber internet kullanıcılarının tercihinin mobil uygulamalar olmaya başladığını belirten Bahadır Şen, gazetecilikten bankacılığa, e-ticaretten kurumsallığa tüm alışkanlıkların süratle mobil uygulamalara kaydığını söyledi.



Genç nesilin artık herşeyi internetten takip ettiğinin altını çizen Şen, orta ve üzeri yaş grubundakilerin deartık yoğun olarak internet kullandığına dikkat çekti. Gazetelerin internetten okunma sayılarının çığ gibi arttığını vurgulayan Şen, internette farklılık yaratarak ön sıralarda olmanın yolunun da özgün içerik, tema ve trendlerden geçtiğini vurguladı. İnternet haber sitelerinin yüzde 80-90’ının ajans haberlerini kullandığını belirten Bahadır Şen, şunları söyledi:



“Burada bir benzeri ve kopyası olmayan şeyi ilk sizin vermeniz, güzel bir görsel ile paylaşmanız yeterli değil. Bunların istatistiğini ve veri tabanını oluşturmanız lazım. Kim, neyi, ne zaman, nasıl takip ediyor? İnsanlar cep telefonlarını yanından ayırmıyor. Uyurken bile en fazla üç adım ötemizde duruyor. Bu istenen bir şey değil ancak durum böyle. Kullanıcı hedef kitlesine ilişkin istatistiklerin yapılması çok önemli.”



‘KULLANICI SADAKATİ ÖNEMLİ’



Mobil yazılım uzmanı Neşet Demir de mobil reklamları ele aldığı sunumunda, doğru cihazda doğru reklam gösteriminin önemine dikkat çekti. Dünyada mobil reklam yatırımlarının giderek arttığını belirten Demir, internette veri yönetiminin önemini vurguladı.



İçerik yönetiminin de toplanan istatistiklere göre şekillenmesinin bilinirliği ve farklılığı artıracağını kaydeden Demir, “Mobil uygulamalarda verileri toplamak, analiz etmek ve ona göre yön çizmek önemli. İnternette adım adım ilerlemenin yolu özgün içerik ile kullanıcı sadakatini artırmak” dedi.



Soru cevap şeklinde süren konferansta konuşan AKİMED Başkanı Barbaros Koçanalı da konvansiyonel (geleneksel) medyadan internet medyasına yoğun bir geçiş olduğunu söyledi. Bursa’da sayıları her geçen gün artan birbirinden değişik siteler olduğunu belirten Koçanalı, İnternet Medyası Yasası’nın çıkmasını beklediklerini ifade etti.



Dernek olarak ömümüzdeki dönemde yeni etkinliklere imza atacaklarını belirten Koçanalı, bu konuda üyelerden ve gazetecilik meslek örgütlerinden gelecek önerilere açık olduklarını kaydetti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin