Instagram'dan büyük ayıp! 52 beden genç kıza garip sansür!

ABD'li 52 beden genç bir kızın paylaştığı iç çamaşırlı fotoğrafları yayından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'dan büyük ayıp! 52 beden genç kıza garip sansür!

ABD'li 52 beden genç bir kızın paylaştığı iç çamaşırlı fotoğrafları "topluluk ilkelerini ihlal ettiği" gerekçesiyle Instagram tarafından yayından kaldırıldı. Haberin medyada yer almasının ardından “kilo ayrımcılığı” yapmakla suçlanan fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, 19 yaşındaki Samm Newman'dan özür dilemek zorunda kaldı.



Newman, hesabının kapatılması ile ilgili olarak Amerikan NBC4 kanalına yaptığı açıklamada, “Instagram kendi normallik fikirlerine uymayan kişilerin fotoğraflarını kaldırıyor. Ben iç çamaşırlarımla çektiğim o fotoğrafların müstehcen olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta vücudumun önemli bir kısmı kapalıydı. Ayrıca Instagram’da benimkilerden çok daha açık saçık birçok fotoğraf gördüm” dedi.



Instagram'dan büyük ayıp! 52 beden genç kıza garip sansür! 



Hayatı boyunca kilosu nedeniyle dalga konusu olduğunu ancak Instagram’da paylaştığı fotoğraflarına yapılan olumlu yorumların kendine güveninin yerine gelmesini sağladığını belirten Newman, “Şişman kötü bir kelime değil. Ancak bir kadın başkaları ona bakmak istemediği için fotoğrafları yasaklanırsa kendine nasıl güvenebilir ki” diyerek sözlerine devam etti.



INSTAGRAM ÖZÜR DİLEDİ

Newman’ın başına gelenlerin hem ABD medyasında hem de sosyal medyada geniş yer bulmasının ardından Instagram bir açıklama yayınlayarak Newman’ın fotoğraflarının kaldırılmasının bir hata olduğunu ve genç kızın hesabının yeniden açıldığını belirtti ve özür diledi.



 Instagram'dan büyük ayıp! 52 beden genç kıza garip sansür! - Resim : 2


Etiketler Instagram ABD yayın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin