İngiliz gazetecilerden Gaziantep çıkarması!

İngiltere'den alanlarında uzman yemek ve seyahat yazarı 6 gazeteci, Gaziantep'te bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz gazetecilerden Gaziantep çıkarması!

İngiltere'den gelen 6 gazeteci, ilk olarak Gaziantep'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Gazeteci grubu daha sonra şehrin ünlü mutfak müzesinde Gaziantep mutfağı hakkında bilgi alarak, organize edilen yemek pişirme sanatı atölye çalışmasına katıldı. Burada ellerine oklava alıp hamur açarak börek yapmayı öğrenen gazeteciler eğlenceli anlar yaşadılar.



TURAL “ LEZZETLERİMİZİ TATMASI İÇİN HERKESİ GAZİANTEP'E DAVET EDİYORUZ”



İlin tanıtımı için gelen gazetecilere bir toplantı düzenleyen Gaziantep Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, İngiliz gazetecilerin özellikle gastronomi için Gaziantep'e gelmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “ Biz bu lezzetleri tatmaları için herkesi Gaziantep'e davet ediyoruz. Şehrimizin güzel şeylerle anılmasını istiyoruz. Özellikle bu dönemlerde Gaziantep'in gastronomi ile UNESCO'da yaratıcı şehirler ağına girmesiyle birlikte tüm dünyaya lezzetleriyle bahsedilmesini istiyoruz. İngiliz gazeteci grubunun şehrimizi ziyaretinden büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.



Gazetecilere Gaziantep mutfağının inceliklerini ve tarihini anlatan Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nin Kurucusu Mehmet Ragıp Güzelbey de, İngiliz yemek ve seyahat yazarlarını şehirlerini tanıtma fırsatı bulduklarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Çok mutluyuz. Umarım burada kendilerine doğru mesajları veririz. Kendileri de o doğru mesajları ülkelerine gittikleri zaman anlatırlar. Biz Türk kültürü ve misafirperverliği ile dünyada olmayan bir şekilde misafir ağırlamayı severiz” dedi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin