İngiliz basını 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni böyle gördü!

Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' İngiliz basınında da geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz basını 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni böyle gördü!

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' bugünkü İngiliz gazetelerinde önemli yer tutuyor.



Gazeteler, mitinge katılımın büyüklüğüne dikkat çekiyor.



Guardian: Erdoğan'dan dev birlik gösterisi



Guardian haberinde, 'Erdoğan Türkleri, başarısız darbe girişiminden sonra dev bir birlik gösterisinde topladı' başlığını kullanmış.



Haberde özetle şunlar aktarılıyor:



"270 kişinin ölümüne neden olan 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminden sonra düzenlenen gece gösterilerine son noktayı koymak için dün İstanbul'da gerçekleştirilen mitingde, bayrak taşıyan dev bir kalabalık toplandı. Birçok kişi giriş kapılarından geri döndü.



"Katılımlı ilgili resmi olarak bir hesap yayınlamadı ancak Türk medyası gösteriye milyonlarca kişinin katıldığını belirtti.



"Marmara denizi kıyısındaki Yenikapı miting alanı Türk bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaza büründü.



"Miting alanına giremeyen 44 yaşındaki ev kadını Sevda Bozkurt, 'Daha önce demokrasi mitinglerinde hiç bulunmamıştım ama buna gelmeyi çok istedim' dedi. Bozkurt şöyle konuştu: 'Bu, en büyük mitinglerden biri. Türkiye'nin üç partisi bir araya geldi. Arkadaş oldular, kardeş oldular. Belki Türkiye için umut vardır".



"Başarısız darbe girişiminin ardından hükümet Türkiye'nin 81 kentinde ve Almanya'daki Köln gibi yabancı kentlerde darbe karşıtı gece gösterilerini teşvik ediyordu. Miting eş zamanlı olarak tüm kentlerdeki dev ekranlardan canlı yayınlandı ve büyük kentlerde binlerce kişi mitingi izlemek için toplandı."



Times: Erdoğan 'Yeni Türkiye' peşinde



Times ise 'milyonlarca Türk'ün Erdoğan'ın yeni ulusunu selamlamak toplandığını' yazıyor.



Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:



"Yenikapı genellikle siyasi mitinglere ev sahipliği yapar. Ancak üç haftadır süren darbe karşıtı gösterileri noktalamak için yapılan bu mitingde bir imam, darbe karşıtı gösteride yaralanan bir adam ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kürt siyaseti hariç tüm siyasi çizgilerden politikacılarla yan yana sahneye çıkanlar arasındaydı."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin