imc tv ekranı Banu Güven'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayını esnasında karardı!

İMC TV'nin uydu yayını kesildi.

Google Haberlere Abone ol
imc tv ekranı Banu Güven'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayını esnasında karardı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla frekansının iptal edilmesini istediği İMC TV ekranı karardı.



imc tv ekranı Banu Güven'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayını esnasında karardı!Bugün saat 15.20 sıralarında kanalın uydu yayını kesilirken, internet üzerinden yapılan yayın ise devam ediyor. 



Kanaldan, "İMC TV'nin uydu yayınında kesinti oluştu. Sebebi henüz netleştirilemedi" açıklaması yapıldı.



İmc TV'nin haberine göre soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) belirli bir dönemdeki yayınlarıyla bilirkişi ön raporu hazırlandığı, bu raporu ve imc tv'nin bazı tarihlerdeki yayın çözümlerinin TÜRKSAT'a gönderildiği belirtilmişti.



TÜRKSAT'TAN AÇIKLAMA



TÜRKSAT’tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, “Pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik” denildi. Yayın internet üzerinden devam ediyor.



'Cemaat'e yakın' TV kanalları da çıkartılmıştı



Daha önce de Gülen Cemaati'ne (Hizmet Hareketi) yakın olduğu iddia edilen, aralarında Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV'nin de bulunduğu kanallar TÜRKSAT'tan çıkartılmıştı.



TÜRKSAT'ın bu kararı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TÜRKSAT'a gönderilen "Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ), ait yayın kuruluşlarının devlet imkânlarından men edilmesi talebi" yazısının ardından aldığı belirtilmişti.



TÜRKSAT'tan önce Digitürk de yine savcılıktan gelen bir yazı ardından söz konusu kanalları platformundan çıkartmıştı.





imc tv ekranı Banu Güven'in Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayını esnasında karardı! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin