İlk duruşmada beraat eden Ezhel’e bir dava daha!

Aynı suçtan 10 yıl hapsi isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
İlk duruşmada beraat eden Ezhel’e bir dava daha!

Mayısta tutuklanarak cezaevine konan, 26 gün hapis yattıktan sonra ilk duruşmada beraat eden ‘Ezhel’ lakaplı rapçi Ömer Sercan’a bir dava daha açıldı. Bir kez daha ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’suçundan açılan davada İpekçioğlu’nun 10 yıla kadar hapsi isteniyor.



İpekçioğlu, ‘uyuşturucu kullanımını özendirme ve kolaylaştırma’ suçlamalarıyla 24 Mayıs’ta tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne konulmuştu. Rapçi hakkında ‘uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme’ suçundan beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açılmıştı. 19 Haziran’da hakim karşısına çıkan İpekçioğlu, ilk celsede yargılandığı davadan beraat etmişti.



Diken’e bilgi veren İpekçioğlu’nun avukatı Fuat Ekin, müzisyene aynı suçlamadan bir dava daha açıldığını söyledi.



Anadolu başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ülke genelinde uyuşturucu madde kullanımını özendirmeyle ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlardan hareketle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca rapor düzenlendiği belirtildi. Ezhel’in internet üzerinden yayınlanan şarkılarında uyuşturucuyu özendirdiği tespiti yapıldığı öne sürüldü. ‘Şehrimin Tadı’, ‘Küvet’ ve ‘Alo’ isimli şarkılarında uyuşturucu maddeye özendirildiği belirtilen iddianamede, İpekçioğlu’nun evinde arama yapıldığı ve müzisyenden kan örneği alındığı aktarıldı.



İddianamede, İpekçioğlu’nun ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’ suçundan beş yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.



İpekçioğlu’nun yargılanmasına 6 Kasım 2018 günü Anadolu 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin