'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi!

'İftarlık Gazoz' isimli filmin çekimlerine başlandı.

Google Haberlere Abone ol
'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi!

Akdenizli Yönetmen-Senarist Yüksel Aksu'nun, yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı 'İftarlık Gazoz' filmi, Muğla'nın Ula ilçesinde 'motor' dedi.



Aksu yine Ege topraklarından ilham aldığı, 1970'lerde geçen, 'insana' dair bir filmle izleyicileri buluşturmaya hazırlanıyor. Aksu, 'Dondurmam Gaymak' ve 'Entelköy Tepeköy'den sonra yeni filmi 'İftarlık Gazoz'da bu defa da 'usta-çırak' ilişkisinin neşeli ve bir o kadar derinlikli öyküsünü işliyor.



'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi!



Dünya Barış Günü'nde Muğla'nın Ula ilçesinde çekimlerine başlanan 'İftarlık Gazoz', içinde yaşadığımız sıkıntılı günlerin perdesini sinemanın sıcaklığıyla aralamayı hedeflerken, insan yüreğine keyifle dokunan içimizden bir öykü anlatıyor.



'Dondurmam Gaymak' filmindeki işbirlikleriyle Oscar'ın kapılarını aralayan Yüksel Aksu ile Yapımcı Elif Dağdeviren de yıllar sonra bu film ile bir araya gelerek sinemaseverleri salonlara çekmeyi amaçlıyor.



'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi! - Resim : 2



İlk kez 2006'da 'Dondurmam Gaymak'la, güç birliği yapan Senarist-Yönetmen Yüksel Aksu ve Yapımcı Elif Dağdeviren, Türkiye'de süregelen komedi filmi anlayışına yeni bir soluk getirmiş, film başta Anadolu olmak üzere tüm Türkiye ve uluslararası sanat arenasında ses getirerek Türkiye'nin Oscar aday adayı olmuştu. Aksu ve Dağdeviren ikilisi, bu defa Muzaffer Yıldırım'ın sahibi olduğu Nulook Productions ile işbirliği yaparak yıllar sonra yeniden, bu kez 'İftarlık Gazoz' için bir araya geldiler.



'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi! - Resim : 3



'İftarlık Gazoz' filmi, yönetmenin daha önce yaptığı filmlere benzer şekilde yöre halkının doğal yüzlerini kamera karşısına çıkartırken, kadrosunda çok iyi tanıdığımız sürpriz oyuncular da yer alıyor.



'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi! - Resim : 4



Filmin tüm kadrosu çalışmalarına aralıksız devam ederken, çekimleri Dünya Barış Günü'nde başlayan İftarlık Gazoz'un 'önce insan olduğumuzu hatırlatan' temasından yola çıkarak Türkiye'de ve komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılı günlerde bir nebze de olsa barışın, sevginin buluşturucu ve iyileştirici gücünü hatırlatmasını diledi.



'İftarlık Gazoz' 'motor' dedi! - Resim : 5



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin