İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl 26'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı'na (EMITT) katıldı. İmamoğlu, "17 milyona doğru giden turist sayısını göreceksiniz, İstanbulumuzda 30 milyona çok yakın bir zaman diliminde hep birlikte çıkaracağız. Hedef, orta vadede İstanbul'u yabancı ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın ilk 3 şehri arasına taşımak" dedi.
Bu yıl 26'ıncısı düzenlenen EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle gecikmeli olarak bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.
İmamoğlu, yaptığı açılış konuşmasının ardından fuardaki stantları gezerek, ziyaretçilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyareti sırasında İmamoğlu, fuara gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de karşılaştı. İkili selamlaşmalarının ardından, farklı yerlere giderek fuarı gezmeye devam etti.
SEFERBERLİK SÜRECİNİN EN ÖNEMLİ KATMA DEĞERİ TURİZM SEKTÖRÜ
İmamoğlu yaptığı açılış konuşmasında, "2023 bizim için tarihi bir yıl, cumhuriyetimizin 100'üncü yılı hem hedefleri olgunlaştırmada, hem hedefleri büyütmede bir sıçrama anı. Her yönüyle en üst seviyede değerlendireceğimiz bu yıla büyük afetle başladık. Acımız büyüktür ancak hem o bölgenin ayağa kalkması, hem o bölgede mağdur olan insanlarımızın 86 milyon insanımızla eşitlenmesi hususunda yoğun bir seferberlik dönemini milletçe yaşamalıyız, yaşatmalıyız. Bu seferberlik sürecinin en önemli katma değerini sağlayacak sektörün de turizm sektörü olduğunun altını çizmek istiyorum. Hatay başta olmak üzere bütün şehirlerimizi ayağa kaldıran, yeni şehircilik anlayışıyla inşa edilmesini sağlayan bir sürecin önümüzdeki yıllarda en önemli hedef olduğunu ancak bu şekilde acılarımızı hafifletebilir, kaybettiğimiz canlarımıza karşı borçlarımızı ödeyebiliriz diye düşünüyorum" dedi.
HEDEF İSTANBUL'U DÜNYANIN İLK 3 ŞEHRİ ARASINA TAŞIMAK
İstanbul'un her alanda derin kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "İstanbul adına hedefte sınır olmadığının altını çizmek gerekir. Bizim İstanbul için koyduğumuz net bir hedef var. Orta vadede İstanbul'u yabancı ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın ilk 3 şehri arasına taşımak, tabi ki bununla yetinmemek, daha üst sıraları hedefleyici altyapıyı da İstanbul'a sağlamak. Kültürel ve endüstriyel miraslarımızı yeniden işlevlendirerek kent hayatına katmaya özen gösteriyoruz. Özellikle ulaşım alt yapısı İstanbul ölçeğinde bir metropolün turizmdeki en önemli konularından biri olduğunu biliyoruz. Tarihi yarım adayı aynı anda milyonlarca turistin gezebildiği büyük oranda araçtan arıtılmış ve mutlak gaz salınımının en az düzeye indirildiği dünyada örnek bir saha olarak memleketimize ve dünyamıza kazandırma konusunda özenli bir çalışmamız var" dedi.
TURİST SAYISINI İSTANBUL'DA 30 MİLYONA ÇOK YAKIN ZAMANDA ÇIIKARACAĞIZ
Turizmde yerel yönetimin de önemli olduğunu dile getiren İmamoğlu, "En çok ihtiyaç duyduğumuz şey memleketimizin içindeki uzlaşma, memleketimizin içerisindeki barış, huzur iklimi, güçlü demokrasi, hak, hukuk, adalet unsurlarının en anlamlı şekliyle işletilmesi, bu tür sektörlere de kalıcı faydalar sağlayacağını hepimizin bilmesi şart. 17 milyona doğru giden turist sayısını göreceksiniz, İstanbulumuzda 30 milyona çok yakın bir zaman diliminde hep birlikte çıkaracağız. Bu amaçla uluslararası platformda kentimizin tanıtımına katkıda bulunmayı, çok ama çok önemsiyoruz" dedi.