'Hürriyet'i Hürriyetçiler okumuyor'

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Hürriyet editörleri ve servis şeflerini uyardı...

Google Haberlere Abone ol
'Hürriyet'i Hürriyetçiler okumuyor'

Hürriyet gazetesi Ombudsmanı Faruk Bildirici, bugünkü köşesinde gazetenin editörleri ile servis şeflerine uyarılarda bulundu.



Bir haberin aynı gün iki farklı sayfada yayınlandığını belirten Faruk Bildirici, aynı haberin bir gün sonra da başka bir sayfada tekrar yayınlanmasına isyan etti.



Hürriyet gazetesinin editör ve servis şeflerinin kendi gazetelerini okumadıklarını dile getirip, gazetenin tamamını okumaları tavsiyesinde bulundu.



İşte, Faruk Bildirici'nin yazısının ilgili bölümü:



"Sanırım bazı okurlar, biz gazetecilerden daha dikkatli okuyorlar Hürriyet’i. Geçen hafta yazdığım Arif Kolan’ın eleştirisi bu düşüncemi doğruluyordu.



Kolan’ın dikkatini çeken, 21 Ekim’de Kelebek’te yayınlanan “Hillside Harvard sınıflarında” haberinin aradan dört gün geçtikten sonra bu kez Ekonomi sayfalarında tekrar yayınlanmasıydı. Kolan, eleştirisini “Ya haberi çok beğendiniz ya da birbirinizi okumuyorsunuz” sorusuyla noktalıyordu. Böylece editörlerin gazetenin kendi yapmadıkları bölümlerini de okuması gerektiğine dikkat çekiyordu.



AYNI HABER HÜRRİYET'TE TAM 3 KEZ YAYINLANDI! 



Benzer bir tekrarlama olayı da benim dikkatimi çekti. İnanmayacaksınız ama aynı haber Hürriyet’te tam üç kez yayınlandı. Konu, bir şirket ile bir vakfın “Özel Sporcular Yüzme Şenliği” düzenlemesiydi."



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler faruk bildirici
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin