Hürriyet Alman Hükümeti’ne sordu: Türkiye'yi dinlediniz mi?

Alman istihbaratı Türkiye'yi dinliyor mu? Hürriyet kamuoyunun büyük bir merakla yanıtını beklediği bu soruyu Alman hükümetine sordu. Alman hükümetinin cevabı ise ilginç oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Alman Hükümeti’ne sordu: Türkiye'yi dinlediniz mi?

Almanya, NATO müttefiki Türkiye'yi hedef ülke olarak yakından dinlediği haberi hafta sonunda yoğun tartışmalara yol açtı. Alman basını Türkiye'nin dinlendiğini hükümet çevrelerinin res men onayladığını yazdı. Pazartesi günü Federal Alman hükümetinin basın toplantısında konuyu resmen onaylanacağı bekleniyordu. Ama Alman hükümeti konuyla ilgili kapalı bir tutum takındı. Türkiye'nin dinlendiği haberleri hükümetin haftalık basın toplantısında en ağırlıklı konu oldu. Kamuoyunun merakla yanıtını beklediği soruyu bizzat sordum: “Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği haberlerine Başbakan Merkel'in tavrı ne? Başbakan Merkel, ne zamandan beri Türkiye'nin dinlendiğinden haberdar?”



Alman hükümet sözcü yardımcısı Christiane Wirtz, Türkiye'nin dinlendiği haberlerini kamuoyu önünde tartışmak istemediklerini söyledi. Wirtz, bu konunun yerinin istihbarat servislerini kontrol etmekle sorumlu Parlamento Kontrol Komitesi (PKGr) olduğunu belirtti. Alman medyasında bu konuda çıkan haberleri onaylamayacağını kaydeden Wirtz, ancak hükümetin bu konuyla ilgili Parlamento Kontrol Komitesi'ne temmuz ayında bir kısım bilgi verdiğini, kalan kısımla ilgili bilgileri de yakın zamanda vereceğini söyledi. Wirtz böylece dolaylı olarak Türkiye'nin dinlendiğini doğruladı.



Haberin devamını okumak için tıklayın...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin