'Hrant Dink, Ergenekon operasyonunu başlatmak için öldürüldü!'

Hrant Dink davasında hazırlanan iddianame cinayetin kan donduran detaylarını ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
'Hrant Dink, Ergenekon operasyonunu başlatmak için öldürüldü!'

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin hazırlanıp, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, Trabzon-Ankara-İstanbul üçgeninde devletin derin dehlizlerinde cinayetin nasıl adım adım geliştiğini anlatıyor. Emniyet İstihbarat Dairesi'nde oluşturulan yasa dışı C-5 Bürosu, gizlenen bilgiler, imha edilen deliller, sahte belgeler... Ankara'da istihbaratın merkezinde oturup da Dink'in öldürülmesini bekleyen üst düzey polis müdürleri...



CNNTürk'te yer alan haberde,  İddianameye göre, Hrant Dink cinayeti bir "araç suçtu" ve amaç da Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını başlatarak emniyetteki hakim yapı olmaktı. İddianameye göre, 26 şüpheli de yasa dışı silahlı "Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması"nın yönetici ve üyeleriydi.



İddianamede suçlananlar arasında yer alan emniyet görevlileri Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Ercan Demir, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin "ihmal" ile suçlandığı soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor.



İddianamede Hrant Dink suikastının sorumlusu olarak, "silahlı terör örgütü" olarak nitelenen "Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması" gösterildi. Şüphelilerin de Hrant Dink'in mutlak surette öldürüleceğini, yapılan hazırlıklardan tetikçinin ismine (Ogün Samast) kadar her şeyi bilmelerine rağmen, suçun gerçekleşmesini bekledikleri ileri sürüldü. Hatta İddianamede AİHM'in Dink ailesinin başvurusuyla verdiği "yaşam hakkı ihlali" kararına da değinildi.



İddianamede eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Faut Yılmazer ve Coşgun Çakar'ın örgütün yöneticisi oldukları ileri sürüldü. Üstelik bu isimlerin Emniyet İstihbarat Dairesi içinde yasa dışı bir birim oluşturdukları ve Ergenekon soruşturmasının da bu birim tarafından hazırlandığı anlatıldı. Buna göre Ali Fuat Yılmazer, C-2 Büro Amirliği içinde Haziran 2006'da komiser ve komiser yardımcılarından oluşan ve mevzuat dışı çalışan C-5 Bürosunu kurdu. Bu büroda Ergenekon'u planladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin