Hrant Dink davası Ağustos ayına ertelendi!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın 7. duruşması, Ağustos ayına ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink davası Ağustos ayına ertelendi!

140journos'da yer alan habere göre, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın 7. duruşması, 20 Haziran haftası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 8–9–11–12 Ağustos 2016 tarihlerine ertelendi.



Duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir hazır bulundu. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, polis memuru Muhittin Zenit ile ana dava dosyasında yer alan Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast ve Yasin Hayal ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyasıyla birleşen davada sanık Muhittin Zenit’in ifadesi tamamlandı. Zenit, Dink’in öldürüldüğünü duyduğunda ne hissettiniz sorusuna, “Ayakkabısının altı delik olan bir insan yerde yatıyor. İnsan olarak acıdım” dedi.

Duruşmada Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri tutuklu sanık Ercan Demir ile tutuksuz sanık Erhan Tuncel arasında tartışma çıktı. Gerginliğin devam etmesi üzerine jandarma mahkeme salonundaki herkesi dışarı çıkardı.



14. Ağır Ceza Mahkemesi dönemin Trabzon İstihbarat Şube Amiri tutuklu sanık Ercan Demir’in savunmasının alınmasına ara verdikten sonra tahliye taleplerini aldı. Söz alan tutuklu sanıklar ve avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi.



Gereği Düşünüldü…



Ercan Demir’in, suç vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldığı süre ve tutuklamadan elde edilmek istenen yararın adli kontrol uygulaması ile de sağlanabilecek olmasını göz önüne alarak, tahliyesine hükmetti.





Sanıklar Ahmet İskender, Coşgun Çakar ve Yunus Yazar hakkındaki yakalama emirlerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 8–9–11–12 Ağustos 2016 tarihlerine ertelendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin