Hidayet Karaca kararına suç duyurusu!

Hidayet Karaca ile bazı emniyet personelinin de aralarında bulunduğu tutuklu zanlıların salıverilmesine karar veren hakimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Hidayet Karaca kararına suç duyurusu!

İstanbul merkezli olarak yürütülen "Paralel Yapı" soruşturmasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bazı emniyet personelinin de aralarında bulunduğu tutuklu zanlıların avukatlarınca yapılan "hakimin reddi" talebini kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren asliye ceza mahkemesi hakimleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. 



İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak Turgutlu ilçesinde avukatlık yapan Mehmet Demirlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "Paralel Yapı" soruşturmasında tutuklu zanlıların avukatlarınca yapılan "hakimin reddi" talebini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik ve tutuklu zanlıların salıverilmesine karar veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer hakkında "tutuklama" istemli suç duyurusu dilekçesi verdiğini kaydetti.



Demirlek'in verdiği suç duyurusu dilekçesinde, adı geçen hakimlerin İstanbul Adliyesi'nde hakim olarak görev yapmakta olup, Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün (FETÖ) hakimiyeti altında oldukları ileri sürüldü.



Dilekçede, şüpheli hakimlerin, hakimlik görevlerini kötüye kullanarak, suç delillerini gizleme veya değiştirme, kaçmaya imkan sağlama ve anayasayı ihlal suçlarını işledikleri belirtildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin