Hepsitv’de Yekta Kopan’ın ilk konukları kimler oldu?

Hepsiburada’nın, Youtube kanalı Hepsitv’nin ilk yayını gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Hepsitv’de Yekta Kopan’ın ilk konukları kimler oldu?

Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından Hepsiburada’nın, Youtube kanalı Hepsitv’nin ilk yayını gerçekleşti. Programın moderatörlüğünü üstlenen yazar ve televizyoncu Yekta Kopan, müzisyen Bülent Ortaçgil’i anlatan 'Bu Su Hiç Durmaz' kitabının yazarı Mahmut Çınar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.



Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, yeni Youtube kanalı Hepsitv ile farklı alanlara yönelik, ilgi çekici içerikler yayınlamaya başladı. Hepsitv’de yayınlanmaya başlayan yeni programın moderatörlüğünü saygın ve entelektüel kişiliğiyle Türk okurlarının beğeniyle takip ettiği Yekta Kopan üstlendi. Yekta Kopan’ın ilk konukları müzisyen Bülent Ortaçgil ve Ortaçgil’i anlatan “Bu Su Hiç Durmaz” kitabının yazarı Mahmut Çınar oldu. Kitap üzerine yapılan keyifli söyleşide Ortaçgil, Çınar’ın kendisini anlatan kitabı başta neden yazmak istediğini tam olarak anlamadığını ve bu nedenle çekimser durduğunu ancak sonrasında kitabın tamamen şarkılarıyla ilgili olacağını öğrenince yardımcı olmaya ikna olduğunu belirtti.



Hepsitv’de Yekta Kopan’ın ilk konukları kimler oldu?



'Kitap iki buçuk senede tamamlandı'



Bülent Ortaçgil’in desteğiyle, kitabı yazmaya 2016 yılının Ocak ayında başladığını belirten Çınar, Temmuz 2018’de kitabı ancak tamamlayabildiğini söyledi. Haftada en az iki veya üç kere bir araya gelen Ortaçgil ve Çınar uzun süre kitap üzerinde çalıştı. Bülent Ortaçgil’in bütün şarkılarını bilen Mahmut Çınar, akademik bilgileriyle kitabı zenginleştirdi. Ortaçgil’in bilinmeyen yönlerine de değinen kitap, ilk başta tiyatroya ilgi duyan sanatçının sonrasında bu işte amatör kalırım korkusuyla müziğe yöneldiğini de ortaya çıkardı.



Ortaçgil, 'Kitap geçmişle yüzleşmem oldu'



Bülent Ortaçgil’in bu kitap ile birlikte geçmişe döndüğünü söylemesinden sonra Yekta Kopan’ın “Geçmişle bir yüzleşme oldu mu?” sorusuna karşılık Ortaçgil; “Geçmiş gözümde bir kez daha canlandı ve bu durumdan keyif aldım.” dedi. Kitabın yazımı sırasında her şeyi olduğu gibi anlatan Bülent Ortaçgil, kitap basılmadan önce son bir kez daha okuduğunu belirtti. Mahmut Çınar söz konusu kitabında, Sezen Aksu, Banu Güven, Cihan Barbur, Orhan Kahyaoğlu, Bendeniz gibi değerli sanatçıların Bülent Ortaçgil ile ilgili düşüncelerine de yer verdiğini ekledi. Kitabın önsözünü Haydar Ergülen’in yazdığını vurgulayan Çınar, okuyucuların kitapta Bülent Ortaçgil’in 1969’dan beri gerçekleştirdiği turne programları ile ilgili bilginin yanı sıra, sözler ve küçük notların bulunduğu defteri bulabileceklerinin altını çizdi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin