"Komplo teorileri Türkiye demokrasisi için endişe verici"

Financial Times yazarı Daniel Dombey'den "kara propoganda" uyarısı....

Google Haberlere Abone ol
"Komplo teorileri Türkiye demokrasisi için endişe verici"

İngiliz Financial Times gazetesinin internet sitesinde yer alan Daniel Dombey imzalı yazıda, Türkiye'de hükümetin ve hükümete yakın medya organlarının son aylarda ortaya attığı komplo teorilerine "kara propagandaya" dikkat çekiliyor.



"Son aylarda Türkiye'de Batı karşıtı komplo teorileri fırtınası esiyor" diye başlayan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı medya kuruluşlarından örnekler veriliyor:



"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay 1. Dünya Savaşı sırasında Gelibolu'yu işgal eden Batılı güçlerin Türkiye'yi hala 'ikinci bir Endülüs' haline getirmek istediğini söyledi... Hükümeti destekleyen medyada dile getirilen son iddialardan biri de Irak Şam İslam Devleti örgütünün, dış güçler tarafından devreye sokulan bir 'Türkiye'nin başarısını engelleme projesi' olduğu. Aynı 2013 yılındaki hükümet karşıtı protestolar ve Erdoğan'ın çevresine yönelik yolsuzluk soruşturmalarında iddia ettikleri gibi..."



Dombey bazı uzmanlara göre, Erdoğan'ın bu söyleminin amacının, yaklaşan genel seçimlerde milliyetçi oyları toplamak olduğunu belirtiyor.



'Nasıl bir medya?'



Türkiye'de seçim yarışının giderek kızıştığını yazan Dombey, Pazartesi günü sosyal medyaya uygulanan erişim yasağının, bir yıl içinde ülkedeki ikinci internet yasağı olduğunu da hatırlatıyor.



Yazı şöyle devam ediyor: "Komplo teorileri, başta Erdoğan olmak üzere, Türkiye'yi dış mihraklara- çoğunlukla Batı ve bazen Yahudilere- karşı mücadele eden bir ülke olarak gösterme güdüsüyle uyum içinde ilerliyor. Bu 'dış mihraklar' ülkenin birçok sorununun arkasındaki 'kolektif beyin' olarak gösteriliyor."



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin