Hasan Karakaya'yı birlikte uğurladılar

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya (58) için dün Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Karakaya'yı birlikte uğurladılar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ederken kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya (58) için dün Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.



Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Kemal Hut ve meslektaşları, gazete çalışanları katıldı. Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya, eşi Aysel Karakaya ve kızı Ayşenur Karakaya törende taziyeleri kabul etti.



BERABER OMUZLADILAR



Kılınan cenaze namazının ardından Karakaya’nın tabutuna, cenaze aracına taşınana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da omuz verdi. Tekbirler eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne götürülen cenaze, burada okunan dualarla defnedildi. Erdoğan ve Davutoğlu mezar başında dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakara suresinin ilk beş ayetini okudu. Başbakan Davutoğlu, Karakaya’yla ilgili, “Kişiler yaşadıkları gibi vefat ederler. Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesini de Hz. Peygamberin huzurunda son namazını eda ederek hakka yürüdü. Yeni yıla böyle üzücü bir olayla girdik. Önümüzdeki bir yılın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlı yıllar diliyorum” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin