'Hasan Cemal' ismiyle 'terör propagandası' kavramının yan yana gelmesi bile tuhaf'

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, gazeteci Hasan Cemal'e verilen hapis cezasını köşesine taşıdı...

Google Haberlere Abone ol
'Hasan Cemal' ismiyle 'terör propagandası' kavramının yan yana gelmesi bile tuhaf'

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, T24 yazarı ve P24Gazetecilik Platformu Kurucu Başkanı Hasan Cemal'e köşe yazısı için verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelendiğini hatırlatarak "Zaten Hasan Cemal ismiyle 'terör propagandası' kavramının yan yana gelmesi bile tuhaf" dedi.



Yılmaz, "Hayatı boyunca şiddete ve teröre karşı çıkmış, barışı savunmuş bir gazetecinin böyle bir suçlamayla mahkûm edilmesi, bu ülkede artık hukuka da güvenilemeyeceğini gösteriyor" ifadesini kullandı.



İşte, Yılmaz'ın o yazısı:



"T24 yazarı ve P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu Kurucu Başkanı Hasan Cemal, “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi.



Hükmün açıklanması ertelendiği için şimdilik hapse girmeyecek.



Hasan Cemal’in, Özgür Gündem nöbetçi genel yayın müdürlüğü yaptığı gerekçesiyle Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da yargılandığı dava da 7 Mart’a ertelendi.



Hasan Cemal’in mahkûm olmasına neden olan yazısı, Fehman Hüseyin ile yaptığı ve daha önce yayınlanan bir söyleşi ile ilgili.



Bir gazetecilik faaliyeti yani. Gazeteci, gerektiğinde cumhurbaşkanları ile de görüşür, örgüt liderleriyle de. İşi haber almak ve okuyucularına iletmektir.



Böyle bir haberi “terör örgütü propagandası” olarak değerlendirmek, halkın haber alma hakkının kısıtlanmasıdır ki bir demokraside söz konusu olamaz.



Zaten Hasan Cemal ismiyle “terör propagandası” kavramının yan yana gelmesi bile tuhaf.



Hayatı boyunca şiddete ve teröre karşı çıkmış, barışı savunmuş bir gazetecinin böyle bir suçlamayla mahkûm edilmesi, bu ülkede artık hukuka da güvenilemeyeceğini gösteriyor.



Bu mahkûmiyet kabul edilemez."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin