İster buharı tüten bir fincan sıcak çayın, ister bir bardak buzlu çayın tadını çıkarırken halıya dökülmesi büyük sorun yaratabilir. Çay; kumaşı, döşemeyi ve hatta dişleri bile lekeleyebilen tanenler, doğal bileşikler içerir.
Çay lekelerini çıkarmak için su güçlü bir leke çıkarıcı olabilir. Ancak tek başına yeterli değildir. En önemlisi de çay döküldükten sonra mümkün olan en kısa sürede temizlemek için hızlı hareket etmelisiniz. Hızlı davranmak, halınızdaki lekeyi tamamen çıkarma şansınızı büyük ölçüde artıracaktır. Çay lekesi kuruduktan sonra ortadan kaldırılması çok daha zor olur. Koyu kahverengi veya kırmızı izler bırakabilir.
Sirkeli su
Bir miktar beyaz sirkeyi bir miktar su ve bulaşık deterjanı seyreltin. Bu malzemeleri karıştırın. Karışımı sprey şişeye alın. Daha sonra lekeli bölgeye bolca püskürtün. 10 dakika bekleyerek karışımın lekenin üzerine oturmasına izin verin. Daha sonra soğuk bir bezle lekeyi ovalayarak silin. Sonrasında temiz su ile durulayın. Son olarak saç kurutma makinesiyle yüzeyi kurutun. İlk temizlemede leke kaldıysa spreyi birkaç kere daha uygulayın.
Maden suyu
Bir şişe maden suyunu leke olan bölgeye dökün. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık bezle halıyı ovalayın. Maden suyu, kuruyan lekeleri yumuşatır ve etkili bir şekilde temizler.
Bulaşık makinesi parlatıcısı
Çay lekesi olan bölgeye bir miktar makine parlatıcısı dökün ve 1 saat bekletin. Daha sonra soğuk bir havlu ile dairesel hareketlerle lekeyi temizleyin.
Arap sabunu
Uzun yıllardır temizliğin baş tacı olan Arap sabunu halıdaki çay lekesini çıkarmada oldukça etkili. Bir miktar Arap sabununu lekenin üzerine dökün. 20 dakika beklettikten sonra havlu ile temizleyin.