Ev temizliğinde en zorlayıcı temizlik yerlerinden bir tanesi şüphesiz halı üzerinde bulunan lekelerdir. Halı üzerindeki lekeler inatçı olmaları dolayısıyla halıdan hiç çıkmayacakmış gibi görünseler de uygun temizleme yöntemleri ile oldukça kısa süre içerisinde, halı yüzeyindeki lekeleri anında yok edebilirsiniz. Halı yüzeyinde bulunan lekeleri derinlemesine çıkarabilmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz...
Halı üzerindeki lekelerden kurtulun
Halı yüzeyinde bulunan lekeleri kısa süre içerisinde temizleyebilmek ve halı yüzeyindeki lekeleri kısa süre içerisinde temizleyebilmek için uygulanması gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin düzenli olarak uygulanması lekelerin kısa süre içerisinde yüzeyden temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Halı yüzeyindeki çay, kahve, yemek kalıntısı, yağ ve pek çok inatçı lekeleri halı yüzeyinden temizlemeniz mümkün. Halı yüzeyindeki lekeleri temizleyebilmek ve halınızın ilk günkü görünümü içerisinde olmasını sağlayabilmek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Halı lekelerini anında yok ediyor
Halı yüzeyinde bulunan lekeleri temizleyebilmek için uygulanması gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Halı yüzeyinde bulunan lekeleri temizlemek için ilk olarak uygun bir kovanın içerisine bir miktar kadar sıcak su doldurun. Sıcak suyu doldurduktan sonra bir kalıp beyaz sabunu sıcak suyun içerisine alın ve çıkarıp halı yüzeyindeki lekeleri bu beyaz sabun ile güzelce temizleyin. Bir iki dakika kadar bu işlemi düzenli olarak gerçekleştirin.
Beyaz sabun ile halı yüzeyindeki lekeleri temizleme işleminden sonra sıcak suyun içerisine bir miktar beyaz sirke ilavesinde bulunun. Beyaz sirkeyi sıcak suyun içerisine ilave ettikten sonra beyaz bir bez ile alıp halı yüzeyindeki temizliğinizi güzelce sağlayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra halı yüzeyindeki lekelerin kısa süre içerisinde temizlendiğini göreceksiniz.
Halı yüzeyinde bulunan lekeleri temizlemenin etki yöntemlerinden bir tanesi ise soda tozu ve limondur. Halı yüzeyindeki lekeleri temizleyebilmek için lekenin bulunduğu alanın üzerine soda tozunu güzelce dökün. Soda tozunu döktükten sonra üzerine limon suyunu ilave edin. Bir miktar bekledikten sonra uygun bir beyaz bez yardımıyla lekenin temizliğini sağlayabilirsiniz. Temizleme sürecinden sonra lekenin kısa süre içerisinde temizlendiğini ve halı yüzeyini terk ettiğini göreceksiniz.
Halı yüzeyinde bulunan lekeleri temizlemenin en etkili yöntemlerinden bir taneside şüphesiz karbonattır. Karbonatın içerisinde bulunan bileşenler lekelerin temizlenmesine yardımcı olurken lekenin bulunduğu yüzeye karbonatı dökün. Karbonatı döktükten sonra üzerine beyaz sirkeyi dökün. Beyaz sirkeyi döktükten sonra bir miktar kadar lekenin üzerinde kalmasını sağlayın. Sürenin sonunda fırça yardımıyla lekeli bölgeyi fırçalamaya başlayın. Fırçalama işleminde narin davranmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Aksi taktirde halı yüzeyinin deforme olduğunu göreceksiniz. Bu durumun oluşmaması için, yumuşak hareketlerle halınızı temizleyin. Karbonat ve sirke ile temizlik sürecini tamamaladıktan sonra beyaz sabun ile köpürtülmüş bir bez yardımıyla halınızı güzelce silmeye ve sirkeden arındırmaya başlayabilirsiniz. Bu işlem halınızdaki lekelerin kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olacaktır.