Hakan Şükür İtalyan televizyonundan ses verdi: 'Türkiye’de özgürlük sorunu var!'

Geçen yıl ABD’ye taşınan emekli milli futbolcu ve eski AKP milletvekili Hakan Şükür, İtalyan Rai 3 televizyonuna konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür İtalyan televizyonundan ses verdi: 'Türkiye’de özgürlük sorunu var!'

Diken'de yer alan habere göre, geçen yıl ABD'ye taşındığı ortaya çıkan eski futbolcu ve AKP eski milletvekili Hakan Şükür, İtalyan Rai 3 televizyonuna konuştu ve “Türkiye’deki problemleri anlatmak bir programa sığmaz” dedi.



Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Şükür, dün akşam RAI 3’te yaklaşık iki buçuk saat süren ‘L’Erba dei Vicini’ adlı programa ABD’nin San Francisco şehrinden katıldı.



“Çocuklarımın eğitimi ve bir spor akademisi için, güzel projeler için buradayım. Aynı zamanda İngilizce de öğreniyorum. Projelerimi hayata geçirince Türkiye’ye döneceğim” diyen Şükür’e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaretten yargılandığı hatırlatılarak gerçekten istediği zaman dönüp dönemeyeceği soruldu.



‘Türkiye’de mahkemelere düşebilirsiniz’



Şükür, soruya şu yanıtı verdi: “Türkiye’de birçok alanda özgürlük sorunu olduğu gibi sporda da var. Her sektöre yönelik baskı var. Ben bu nedenle istediklerimi yapabilmek için buraya geldim. Evet o tweet’leri attım ve bu iletilerinizden dolayı Türkiye’de farklı yorumlar çıkartılıp mahkemelere de düşebiliyorsunuz.”



Şükür’e Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Şükür hakkındaki iddianamade, 15 Şubat 2015 tarihli tweetler gerekçe gösterilmişti.



Köşe yazarı oldu



Şükür, kayyum atanan Zaman gazetesinden ayrılan gazetecilerin kurduğu ve çarşamba günü yayına başlayan Yeni Hayat gazetesinde de köşe yazmaya başladı.



Bugün köşesindeki ilk yazısını yayınlayan Şükür, “Geri dönüşler vardır futbolda… 3-0 yenilen bir takım son 7 dakikada bulduğu 4 golle maçı 4-3 kazanabilir mesela… Spikerin heyecanlı heyecanlı sesi duyulur ekranda; ‘Muhteşem bir geri dönüş, muhteşem.’ Aslında o geri dönüşler, bir kader, zaman, denk noktasıdır. Kazandığını düşünen mağlup, mağlubiyete kendini hazırlayan ise galiptir” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin