Habertürk'ün hangi ekran yüzü köşe yazarı oldu?

Habertürk televizyonunun başarılı ismi bundan böyle internet sitesinde de köşe yazıları yazacak.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk'ün hangi ekran yüzü köşe yazarı oldu?

Habertürk ekranlarında bir süredir “Manşet” ve “Nedir Ne Değildir” programlarıyla ekrana gelen deneyimli gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Haberturk.com’da yazmaya başladı.



Uzun yıllar TRT'de görev yapan ve Ortadoğu'dan çok sayıda habere imza atan gazeteci Ersoy’un bundan böyle Çarşamba ve Pazar günleri yazılar kaleme alacağı öğrenildi.



Ersoy ‘Selam ile’ başlığını seçtiği bugünkü ilk yazısının girişinde de, “Habertürk ekranlarında bir süredir “Manşet” ve “Nedir Ne Değildir” programlarıyla sizlerle buluşuyor, gündeme ilişkin pek çok başlığı değerlendirme fırsatı yakalıyorduk. Artık benim için yeni ve farklı sayılabilecek heyecan verici bir mecramız daha olacak. Çarşamba ve Pazar günleri Haberturk.com’da yazmaya başlıyorum. Sürç-i lisan edersek şimdiden affola…” ifadelerini kullandı.



Mehmet Akif Ersoy kimdir?



2009’da 6 News kanalında haberciliğe başladı. 2010 yılının Mayıs-Aralık döneminde TRT Türk’ün Addis Ababa (Etiyopya) temsilciliğini yürüttü; 2011’de önce Kenya ve Somali’de görev yaptı, ardından TRT Türk’ün Trablus (Libya) ve Sana (Yemen) muhabiri, Şam (Suriye) ve Erbil (Irak) temsilcisi olarak çalıştı. Libya’da bulunduğu dönemde Muammer Kaddafi ile öldürülmeden önce yaptığı son röportaj bir gazetecilik başarısı olarak dünya basınında geniş yankı buldu. 2012 yılı Ocak ayında başlayan TRT’nin Kahire (Mısır) temsilciliği görevi sırasında İsrail’in Bulut Sütunu Operasyonu’nu Gazze’de takip etti. Aynı yıl Suriye iç savaşını Halep’te izledi. Kahire’deki görevini 2 yıl boyunca sürdüren Ersoy, askerî darbeden birkaç ay sonra Türkiye’ye döndü. 2013’te TRT Arapça kanalının koordinatör yardımcılığını yürüttü. TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı 2014 yılı Temmuz ayında İsrail’in yoğun bombardımanı altında kalan Gazze’ye giderek TRT dışında Türkiye’deki birçok ulusal haber kanalına yaklaşık bir ay boyunca canlı yayın yaptı. 2015 yılında Kaddafi’nin çöküşünü anlatan “Zenga Zenga” belgeseli, TRT’de yayınlandı. Aynı yılın sonlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ortadoğu ve İslam coğrafyasıyla ilişkilerden sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. Profesyonel kariyerinin yanı sıra üniversiteler ve düşünce kuruluşlarında sayısız konferans ve seminer verdi. Filistin meselesi ve Gazze savaşı anılarını anlattığı “Tünel- Gazze’de Yaşamak” adlı bir kitabi bulunan Ersoy, “Dış Politika” dergisinin de genel yayın yönetmenliğini sürdürüyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin