Habertürk muhabirine yeni görev

Gazeteci Mehmet İnmez, hangi derneğin başkanı oldu?

Google Haberlere Abone ol
Habertürk muhabirine yeni görev

İzmir'de çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan, polis, jandarma ve adliyede yaşanan olayları takip eden gazete ve televizyon muhabirleri tarafından kurulan, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği genel kurulu yapıldı. Tek adayın yarıştığı seçimlerde Habertürk gazetesi muhabiri Mehmet İnmez'in hazırladığı yönetim kurulu listesi oy birliğiyle kabul edildi.



4 yıl önce 13 kurucu üyenin başvurusuyla kurulan, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği ilk genel kurul toplantısı Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Deneyimli muhabir, sürekli basın kartı sahibi olan ve halen Habertürk gazetesinde çalışan Mehmet İnmez'in hazırladığı yönetim kurulu listesi, genel kurul tarafından oylamaya sunuldu. Oylama sonrası, dernek yönetim kurulu başkanlığına Habertürk gazetesi muhabiri Mehmet İnmez, yönetim kurulu üyeliklerine Akşam Gazetesi eski Ege Bölge Temsilcisi Ufuk Türkyılmaz, Doğan Haber Ajansı yargı muhabiri Bahri Karataş, Medya Ege İnternet sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan, Sabah Gazetesi muhabiri Ceyhan Torlak, Ege Tv Haber müdürü Kadir Uğur ve Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı seçildi.



İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnmez basın sorunlarının çözümü için öncülük yapması için hedeflenen derneğin İzmir ve Türkiye genelinde etkili olması için çalışacaklarını söyledi. Dernek yönetiminin her gazete, her düşünce ve kültüre sahip gazetecilerin birleşmesiyle oluştuğunu belirten İnmez, "Derneğimiz kurulduğu günden itibaren bir kitleye, siyasete veya bir kuruluşa destek veren veya hitap eden dernek değil. Her kesimden üyesi bulunan derneğimizde, farklı düşünce ve kültüre sahip gazetecileri ayrıştırmak yerine onları birleştirme yolunu seçiyoruz. Gazetecileri birleştirme yönünü seçtiğimiz için, sorunların çözümü içinde başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz öncelikle gazetecilerin sorunlarını çözümü için çalışıp, planladığımız bazı projeleri de hayata geçirmek istiyoruz" dedi.



MEHMET İNMEZ KİMDİR?



İzmir'de 1994 yılında Yeni Asır gazetesinde muhabir olarak göreve başlayan ve sürekli basın kartı bulunan Mehmet İnmez, Yeni Asır gazetesi, SKY TV ve İhlas Haber Ajansı (İHA) çalıştıktan sonra 2009 yılında Habertürk gazetesinde muhabir olarak görev yaptı. Halen aynı gazetenin İzmir bürosunda çalışan İnmez 20'ye yakın fotoğraf ve haber ödülü aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi olan İnmez, Soma olaylarında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir madenci yakınını tekmeleme fotoğrafını çekerek Türkiye ve Dünya gündemine oturmuştu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin