Güle güle yıldızlar, merhaba başparmaklar

Netflix, daha önce duyurulan özelliğini devreye soktu.

Google Haberlere Abone ol
Güle güle yıldızlar, merhaba başparmaklar

Dünya genelinde 93 milyondan fazla kullanıcısı olan online TV servisi Netflix, kullanıcıların sevdikleri içeriklerle ilgili daha kolay geri bildirimde bulunabilmesi için beş yıldız değerlendirme sistemini kaldırarak yerine başparmak özelliğini getirdi.



Dünyanın lider internet TV ağı Netflix, her biri ayrı zevke sahip 93 milyondan fazla kullanıcısının daha doğru kişisel öneriler alabilmesi ve seveceği içeriklere olabildiğince hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için kullanıcı arayüzünde yenilikler geliştirmeye devam ediyor. En son eklenen yeni başparmak özelliği ile kullanıcılar artık sevdikleri ya da ilgilenmedikleri içeriklerin geribildirimini Netflix’e çok daha hızlı bir şekilde iletebilecek.



Bugüne kadar kullanılan beş yıldız değerlendirme sistemi, daha basit ve etkili bir yöntem olan yukarı ve aşağıya bakan başparmaklarla değiştirildi. Yukarı yönlü başparmak, kullanıcının bir içeriğe artı puan vererek benzer öneriler görmek istediğini belirtirken, aşağı yönlü başparmak ise içeriğe eksi puan vererek o içerikle ilgilenmediğini tek tuşla ifade etme kolaylığı sağlıyor. Bir içeriğe eksi puan veren kullanıcılar, Netflix’te benzeri içeriklerle ilgili arama yapmaya devam edebiliyor, ancak konunun hayranı olmadığını Netflix’e bildirdiği için, bu içerik artık ana sayfasında gösterilmiyor.



Netflix’in sizi ne kadar iyi tanıdığını eşleşme skorundan görebileceksiniz



Başparmak özelliğinin yanı sıra kullanıcılar bundan sonra, eskiden her içeriğin yanında görülen yıldız değerlendirmesi yerine kişiselleştirilmiş “% Eşleşme skorunu” görecek. Tamamen kişiye özel izleme alışkanlıkları ve davranışlarına göre belirlenen bu skor, Netflix'in neyi izlemekten keyif alacağınıza dair yaptığı tahmin oranını gösteriyor. Genel algının aksine bir içeriğin Netflix kullanıcılarının genelindeki popülerliğini ölçmüyor.



Netflix Ürün İnovasyon Direktörü Cameron Johnson bir yıldan uzun süredir test edilen yeni başparmak özelliğiyle ilgili şöyle konuştu: “Netflix üyelerinin çoğunun yıldızların işleviyle ilgili kafa karışıklığı yaşadığını gördük. Çünkü kullanıcılar, e-ticaret ve uygulama değerlendirmelerinden alışık oldukları yıldız sisteminde, sonucun genel ortalamayı ifade ettiğini düşünüyordu. Başparmak özelliğinin getirilmesiyle birlikte, daha iyi ve kişisel zevklere uygun bir izleme deneyimi sağlamanın esas amaç olduğunu fark ettiler. Bu nedenle, yıldızları başparmaklarla değiştirdiğimizde, değerlendirme aktivitesinde yüzde 200 oranında şaşırtıcı bir artış gözlemledik.”



Geçmiş değerlendirmeleriniz silinmeyecek



Geçmişte yıldızları kullanarak Netflix’teki içerikler hakkında değerlendirmede bulunan kullanıcıların, bu bilgileri Netflix algoritmasında korunup daha iyi önerilerde bulunmak için değerlendirilmeye devam edecek.



Netflix’te kullanıcılara daha iyi kişisel öneriler sunmak için getirilen başparmak özelliğini anlatan özel videoyu izlemek için;




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin