Google'dan bir satın alma daha! Bu kez 'oyun'cular sevinecek!

Google'ın video stream etme uygulaması Twitch'i satın aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Google'dan bir satın alma daha! Bu kez 'oyun'cular sevinecek!

Günümüzde video stream etme ve video yayınları büyük ilgi görüyor. Özellikle oyun sektöründe kullanılan bu mekanik, oyun severlerin resmen başından kalkmadığı bir etkinlik. Pek tabi konu oyun stream'i olunca akla ilk gelen isim Twitch oluyor. Uzun yıllardır piyasada olan Twitch, elde ettiği bu büyük başarının ardından, dev firmaların hedefi konumuna gelmişti ve öyle görülüyor ki sonunda Google onu kapmayı başardı.



İLK DEDİKODULAR MAYIS'TA ÇIKMIŞTI



Venture Beat tarafından yayınlanan ama kaynağı belirtilmeyen bir habere göre, Google sonunda Twitch'i tam tamına 1 milyar dolara satın almayı başardı. Google'ın Twitch'i alması ile ilgili ilk dedikodular Mayıs ayında etrafta dolaşmaya başlamıştı. Her ne kadar Wall Street Journal konunun daha emekleme aşamasında olduğunu iddia etmiş ve yıl bitmeden konunun netlik kazanamayacağına değinmiş olsa da Variety satın alma işinin yaz bitmeden tamamlanacağını dile getirmişti.



HER AY ORTALAMA 45 MİLYON ZİYARETÇİ



Nitekim henüz iki taraftan da satın alma ile ilgili bir beyanname yayınlanmadığı gibi, yapılan satışın resmi rakamları da belirsizliğini sürdürüyor. Twitch ise her geçen gün büyümeye devam ediyor zira Şubat ayının istatistiklerine göre Twitch, Google, Apple ve Netflix platformlarının ardından Amerika'da en çok veri alış verişi yapan dördüncü isim olmayı başardı. Ortalamada bir milyondan fazla yayın yapan oyuncuya sahip olan siteyi, her ay ortalama 45 milyon izleyici ziyaret ediyor.


Etiketler Twitch Google
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin