Google'a erişim engellendi

Çin, Tiananmen Katliamı olarak bilinen kanlı olayların yaklaşan yıldönümü nedeniyle Google servislerine erişimi büyük ölçüde engelledi.

Google Haberlere Abone ol
Google'a erişim engellendi

İnternette sansür ve yasakları izleyen GreatFire.org adlı kuruluş, Çin hükümetinin Google'ın arama motoru ve e-mail servisine erişimi engellendiğini ya da yavaşlatarak kullanılamaz hale getirdiğini bildirdi. 



Google servislerine son dört gündür büyük ölçüde erişilemediğini belirten kuruluşun yayımladığı açıklamada, "Engellemenin yıldönümü sebebiyle geçici bir tedbir mi, yoksa kalıcı bir yasak mı olduğu henüz belirsiz" denildi. 



Konuyla ilgili olarak Google'dan yapılan açıklamada ise, şirketin serverlarından kaynaklanan hiçbir sorun bulunmadığı vurgulandı. 



Google, Çin hükümetiyle düştüğü anlaşmazlık sonucu, sunucularını ve personelini ülke dışına çıkarmıştı. 



Facebook, Twitter ve Youtube gibi popüler sosyal medya siteleri Çin'de 2009 yılından beri yasaklı bulunuyor. 



Google servislerine erişim ise 2010'den beri sıklıkla aksıyor ya da zorlukla sağlanıyor. 



Başkent Pekin'in kalbinde bulunan Tiananmen Meydanı, bundan 25 yıl önce yüzbinlerce üniversite öğrencisinin gerçekleştirdiği demokrasi gösterilerine ev sahipliği yapmıştı. Çin Komünist Partisi, 4 Haziran 1989 gecesi ordu eliyle gösterileri kanlı biçimde bastırmıştı. Gençlerle askerler arasında çıkan çalışmalarda ölenlerin sayısı, kesin olarak bilinmemekle birlikte yüzlerle ifade ediliyordu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin