Şirket tarafından yapılan açıklamada, Google Glass'ın, özel olarak satış daveti yapılan kişilerden başlayarak kademeli olarak satılacağı bildirildi. Açıklanan satış planına göre, ürünün denenmesi amacıyla daha önce şirketin Google Glass dağıttığı kullanıcıların her birine diledikleri 3 kişiye satış daveti yapma hakkı getiriliyor. Satış daveti yapılan bu ayrıcalıklı kişiler de bin 500 dolar ödeyerek gözlüğü satın alabilecek. Gözlüğün daha az pahalı bir modelininse gelecek yıl içinde satışa sunulacağı duyurulan açıklamada, bu modelin fiyatı ve piyasaya tam olarak ne zaman sunulacağınınsa henüz kararlaştırılmadığı bildirildi.
Şirket yeni ürününün denemesini, büyük bir bölümü bilgisayar programcıları ve bu yıl içinde yapılan çevrimiçi bir yarışmanın galiplerinden oluşan 10 bin kişiye vererek gerçekleştirmişti.
Başa takılan bir çift gözlük çerçevesinden oluşmasının dışında esasta bir akıllı telefon görevi gören Google Glass, bir hoparlör, elle idare etmeyi gerektirmeyen bir kamera ve sağ gözlük çerçevesinin hemen üstüne iliştirilmiş küçük bir görüntü ekranından oluşuyor.
Şirketin satışın kademeli olarak genişletilmesini öngören satış planı, gözlüğü ilk deneyen kişilere ürünün daha iyileştirilmiş bir sürümüyle değiştirme seçeneğini de sunuyor. Google Glass güncellenerek iyileştirilmiş modeli daha iyi ses dağılımı elde etmeyi sağlayacak kulağın içine yerleştirilebilen kulaklıkların yanı sıra kullanıcılara ürünü numaralı gözlükleri üzerinden kullanma imkanı sunuyor.
Google, yeni ürünün her birkaç dakikada bir akıllı telefona bakma zorunluluğunu ortadan kaldırarak kişiler arasında daha anlamlı karşılıklı etkileşim kurulmasına yardımcı olduğunu savunuyor. Ürün hakkında yapılan eleştirilerdeyse Google Glass'ın gizli kamera özelliğinin, kendi video ve resimlerinin çekildiğinin farkına varmayan kişilerin özel hayatlarının gizliliğine bir müdahale olmasından duyulan kaygılar dile getiriliyor. İnsanların istedikleri her an daha kolay çevrim içi olmasına imkan vermesi nedeniyle Google Glass'ın teknoloji yardımıyla topluma yeni zihin dağıtıcı unsurların enjekte edilmesine neden olacağı da bir başka eleştiri olarak ortaya çıkıyor. AA