Gizem Karaca'nın avukatından karşı hamle!

Ünlü oyuncu, avukarı aracılığıyla uyuşturucu davasında verilen karara itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol
Gizem Karaca'nın avukatından karşı hamle!

Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 34 sanığın yargılandığı davada, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Hüseyin Orçun Benli ile birlikte "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca'nın avukatı, istinafa başvurarak karara itiraz etti.



Karaca'nın avukatı Faruk Zorba yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Gizem Karaca hakkında  İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karar  nedeniyle bazı basın yayın organlarında gerçeğe aykırı haber ve değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.



İşte, Faruk Zorba'nın açıklaması:



"Müvekkil Gizem Karaca hakkında verilen İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinin 16.05.2018 tarihli kararı çerçevesinde bazı basın yayın organlarında gerçeğe aykırı haber ve değerlendirmeler yapılmakta olduğundan aşağıda ki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.



25.12.2012 tarihinde müvekkil gözaltına alınmış ve ifadesinin akabinde serbest bırakılmıştır. 13.09.2013 tarihinde başkalarına uyuşturucu madde verme isnadıyla iddianame düzenlenmiştir.



İddianamede, Gizem KARACA'nın diğer adı geçenlere para karşılığı olarak esrar temin ettiğine dair bir delil ve ikrar bulunmadığı açıkça belirtilmiş olmasına rağmen TCK 188/3 maddesine dayalı olarak kamu davası açılmıştır.



Nitekim yargılama aşamasında Cumhuriyet Savcılığı toplanan delillere dayanarak hukuki görüşünü değiştirmiştir. Buna göre İddia makamı Gizem Karaca’nın eyleminin uyuşturucu madde kullanmak olduğunu mütalaa etmiştir.



06.05.2016 tarihli Cumhuriyet Savcılığı mütalaasında aynen;



‘Sanık Gizem Karaca  hakkında başkalarına uyuşturucu madde vermek suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın başkalarına uyuşturucu madde verme suçunu işlediğine ilişkin yeterli delil elde edilemediği, sanığın eyleminin kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak, kullanmak suçunu oluşturduğu anlaşılmakla sanığın fiil ve eylemine uyan TCK.nun 191/1-2,53,54 maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur.’



Mütalaadan tam iki yıl sonra mahkemece müvekkil hakkında TCK 188/3 maddesi kapsamında ceza verilmiştir. Bu ceza kesin olmadığı gibi yargılama süreci halen devam etmektedir. Nitekim bu karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf edilmiştir. Bu hatalı kararın bozulacağına inancımız tamdır.



Yukarıda açıkladığımız üzere Cumhuriyet Savcılığınca düzenlenen iddianame ve mütalaadan anlaşılacağı üzere müvekkilin uyuşturucu madde ticareti yapmak gibi bir eylemi iddia konusu bile değildir. Yargılamaya konu edilen eylem iki arkadaşıyla birlikte esrar/uyuşturucu maddesi kullanmaktan ibarettir.



Kendisinin şahsen temin ettiği maddeyi başka arkadaşıyla paylaştığı ve birlikte kullandığı iddiasına dayanılarak bu yanlış karar verilmiştir. Savcılık makamının iddiasından vazgeçmiş olmasına rağmen mahkemenin bu iddiaya dayanarak şaşırtıcı ve beklenmedik bir karar vermesi kararı tartışmalı hale getirmektedir.



Müvekkilin uyuşturucu madde satıcılarıyla iletişimi dahi tespit edilmediği gibi kamuoyuna yanlış olarak aksettirildiği üzere uyuşturucu madde ticaretiyle ilgili bir iddia veya karar bulunmamaktadır.



Beş yıl önce meydana gelen talihsiz bir olay nedeniyle kamuoyu gündemine gelmek müvekkili derinden üzmektedir. Bu süreçte kendisi evlenmiş ve mutlu bir yuva kurmuştur. Henüz 20 yaşında iken yaşadığı ve gençlik hatası olarak değerlendirilmesi gereken bu üzücü olay nedeniyle büyük pişmanlık duymuştur. Ancak kamuoyunda, basın ve yayın organlarında eksik ve yanlış bilgilere dayalı olarak yorumlar yapılmakta olduğundan bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.



Saygılarımızla.



Gizem Karaca Vekili



Av. Faruk ZORBA"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin