GENÇ İLETİŞİMCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Aydın Doğan Vakfı’nca düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nın 23’üncüsünde dereceye girenler ödüllerini törenle aldılar.

Google Haberlere Abone ol
GENÇ İLETİŞİMCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

AYDIN Doğan Vakfı’nın (ADV) düzenlediği 23’üncü Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere İstanbul Hilton Convention Center’da ödülleri verildi. Vakfın nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla iletişim fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri arasında düzenlediği 23’üncü Genç İletişimciler Yarışması sonuçlandı. 28 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında 1104 öğrenci 939 çalışma ile katıldığı yarışmada, 17 üniversitenin 136 öğrencisi 79 proje ile ödül kazandı. En çok ödülü 14’er projeyle Akdeniz ve Erciyes Üniversitesi aldı. Korhan Abay’ın sunuculuğunu yaptığı törende Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da konuşma yaptı.


Bakan Kılıç törende şunları söyledi: “23 sene önce genç iletişimciler yarışmasında dereceye giren dönemin gençleri bugün mesleğin olgun gazetecileri ve bugün ödül alacak kardeşlerimiz gelecekte bu ödülleri veren insanlar makamında olacaklar ve geleceğin Türkiye’sinde Türk medyasını yöneten, yönlendiren köşeleri dolduran önemli kalemler ve fikir erbabı konumunda bulunacaklar. Bugün gençlerimizin ödüllendirilecek olması, sadece onlara takdim edilecek kuru bir ödülden ibaret olmayacak. İnanıyor ve biliyorum ki bugün dereceye giren gençlerimizin büyükleri tarafından takdir edilmiş olmaları aynı zamanda onların gelecek yönelimlerini de belirleyecek olan önemli bir yol haritası olacak.”


Yarışma, öğrencilere önemli kazanımlar sağlıyor


ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı  gençlerin şekillendireceği yarınlarda, iyi eğitimli iletişimcilerin önemli rolü olacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Artık insana yatırım, en az fiziksel sermaye yatırımları kadar önemli. Vakfımız Doğan Grubu’nun sosyal sorumluluk projelerini yürütürken çalışmalarının işte bu önemli sorunun çözümü için olanaklar yaratmaya ayırıyor. Genç İletişimciler Yarışması’nın gerek okullar gerekse öğrenciler için önemli kazanımlar sağladığı, her geçen yıl artan ilgi ve kalite ile kanıtlanıyor. Bunun yanı sıra, bizi sevindiren önemli bir gelişme de ortak proje sayısının artıyor olması.”


Gençlere ödül okullara plaket


YAZILI Haber’de dereceye girenlere ödülleri Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Röportaj’da dereceye girenlere ödüllerini ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi. Araştırma İnceleme’de dereceye girenler ise ödüllerini, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’den aldılar. Ödüllerinin verilmesinin ardından Aydın Doğan, ödül alan üniversitelerin rektör ve dekanlarına plaket verdi.


İŞTE DERECEYE GiRENLER


Aydın Doğan Vakfı 23’üncü Genç İletişimciler Yarışması’nda, yazılı basın alanında dereceye giren iletişim fakülteleri lisans öğrencileri şöyle:


YAZILI HABER
Birincilik Ödülü: Ali Çetinkaya (Erciyes Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Asude Yardımcı (İstanbul Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Göksel Basmacı (Erciyes Üniversitesi)
RÖPORTAJ
Birincilik Ödülü: Serpil Baydağ (Akdeniz Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Volkan Ağır (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Asel İsmankulova (Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi)
ARAŞTIRMA-iNCELEME
Birincilik Ödülü: Doğuş Yolcu (Akdeniz Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Ulanbek Egizbayev (Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Burcu Aydındağ (Galatasaray Üni.)
FOTOĞRAF
Birincilik Ödülü. Murat Şaka (Marmara Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Tuna Tekin (Akdeniz Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Necdet Burak Özyurt (Marmara Üni.)
MAGAZiN HABERCiLiĞi
Birincilik Ödülü: Nagihan Ünlü (Akdeniz Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Serkan Sıryol (Erciyes Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Zeynep Sarsılmaz (İst. Bilgi Üni.)
SPOR HABERi
Birincilik Ödülü: Demet Yalçın (Erciyes Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Deniz Toprak (Marmara Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Sercan Topçular (Erciyes Üniversitesi)
GAZETE MiZANPAJI
Birincilik Ödülü: Emin Sansar (Akdeniz Üniversitesi)
İkincilik Ödülü: Ayşe Arsal (Selçuk Üniversitesi)
Üçüncülük Ödülü: Ömer Aydın (İstanbul Üniversitesi)


TÖRENE KATILANLAR


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Başkan Vekili İmre Barmanbek, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Üzdiyen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Hürriyet yazarı Taha Akyol, Altan Öymen, Nuri Çolakoğlu...


Hürriyet

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin