Gelecek Yenilenebilir Enerjide Platformu Başkanı gazeteci Serpil Yılmaz oldu!

'Gelecek Yenilenebilir Enerjide Platformu'nun başkanı aktivist - gazeteci Serpil Yılmaz oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gelecek Yenilenebilir Enerjide Platformu Başkanı gazeteci Serpil Yılmaz oldu!

Çevre, iklim, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları alanlarında farkındalık oluşturmak amacıyla 2016 yılından bu yana 'İklim Geleceğimizdir' misyonu ile faaliyet gösteren 'Gelecek Yenilenebilir Enerjide Platformu'nun başkanı aktivist - gazeteci Serpil Yılmaz oldu.



'Gelecek Yenilebilir Enerjide Platformu' başkanı Serpil Yılmaz, yaşanabilir bir dünyada toplumsal refahın artması sorumluluğu ile kamu kurumları, üniversiteler, yatırımcılar ve medya arasında bilgi akışı ve eşgüdüm sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor.



2016 yılında kurulan platform; güneş, rüzgar ve jeotermal enerji kaynakları başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarının çevreye duyarlılık ve verimlilik kriterlerinin takipçisi olarak kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor.



Serpil Yılmaz kimdir?



Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Serpil Yılmaz, 1985 yılında Güneş gazetesinde ekonomi muhabiri olarak başladığı gazetecilik mesleğini; Tan, Sabah ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde sürdürdü. Meslek yaşamının 15 yılını geçirdiği Milliyet ve 2011-2018 yılları arasında çalıştığı Habertürk gazetelerinde yer alan köşesinde; iş dünyası, ekonomi, enerji, kadın ve çevre konularına odaklandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Yılmaz, KAGİDER'in de fahri üyesi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin