Gazetecinin skandal hareketiyle ilgili konuştu: Dünyamızı başımıza yıktı

Suriyeli göçmenin ailesi, kameramanın skandal hareketiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecinin skandal hareketiyle ilgili konuştu:  Dünyamızı başımıza yıktı

Oğluyla Macaristan sınırını geçmeye çalışırken Macar kameraman Petra Lazslo'nun çelme takarak düşürdüğü Suriyeli Osama Abdul Mohsen'in Mersin'de yaşayan eşi Muntaha Mohsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğu ve eşiyle 1,5 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini, bir oğlunun 8 ay önce Almanya'ya gittiğini söyledi.



Eşi Osama Adbul ve en küçük oğlu Zaid'in de 20 gün önce Almanya'ya gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Mohsen, eşinin sınırı geçmeye çalışırken Macar kameramanın çelmesiyle yere düştüğünü anımsatarak, "Macaristan'da kadın kameramanın çelme takması sonucu düşme görüntülerini sosyal medyadan izledik. O gazeteci kasıtlı olarak eşime çelme taktı. Eşimle çocuğumun düşme anını gördüğümde adeta beynimden vurulmuşa döndüm. O çelme, dünyamızı başımıza yıktı çünkü çocuğunu kucağında taşıyan birine çelme takılıyor. Oğlum, eşimin altında ezilme tehlikesi geçirdi" diye konuştu.



Gazetecinin skandal hareketiyle ilgili konuştu:  Dünyamızı başımıza yıktı



"Bizler savaştan kaçıyoruz"



Bir anne olarak çok zor bir durum yaşadığını ve üzüldüğünü anlatan anne Mohsen, şöyle devam etti:



"Eğer kadın kameraman ceza almazsa aynı şeyi başka yerlerde de tekrar edebilir. Gazeteci, eşime çelme takmadan önce de 4 kişiye tekme atmıştı. Çocuklara tekme atmak günahtır. Bir de ailesiyle koşan bir çocuğa tekme atıyor. Eğer bu gazeteci cezalandırılmazsa aynı kötülüğe devam edecektir. Bizler savaştan kaçıyoruz. Emin olun ki kendi isteğimizle bir yere gittiğimiz yok. Ülkemizi çok seviyoruz fakat savaş var ve her gün yüzlerce insan ölüyor, çocuklar katlediliyor. Bunun üstüne böyle hadiselerin yaşanması bizi derinden üzüyor."



Mohsen'in en büyük oğlu Muhannet Mohsen (18) de babasının düştüğünü görünce çok üzüldüğünü, hasta olan kardeşine bir şey olmaması için dua ettiğini belirtti. 



Mohsen, annesi ve kız kardeşiyle İspanya'daki babası ve kardeşlerinin yanına gitmek için yardım beklediklerini sözlerine ekledi. 



"20 gün sonra görüştüler"



Anne Mohsen ile çocukları Muhannet ve Doğa Mohsen, İspanya'daki 3 aile ferdi ile 20 gün sonra ilk kez cep telefonuyla görüntülü konuşma fırsatı buldu.



Anadolu Ajansı muhabirinin ulaştığı baba Mohsen ile konuşurken büyük heyecan yaşayan anne Muntaha Mohsen, çocukları Zaid ve Muhammed ile de görüntülü konuştu.



Ailesinin durumu hakkında bilgi alan baba Mohsen, eşini ve çocuklarını en kısa zamanda İspanya'ya getirmek istediğini belirtti. (AA)



KORKTUĞU İÇİN ÇELME TAKMIŞ! 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin