Gazetecilerden Erdoğan'a: OHAL sözünü tut, Saray ve patron baskısına son

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) dün gerçekleştirilen 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden Erdoğan'a: OHAL sözünü tut, Saray ve patron baskısına son

“Özgür bir medya için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” başlıklı açıklamada, seçimlerin adil ve demokratik bir ortamda yapılamadığı hatırlatılarak, seçim sürecince artan ötekileştirici dilin sonlandırılması gerektiği dile getirildi.



Erdoğan’ın OHAL’i kaldırma sözünü yerine getirmesini gerektiği belirtilen açıklamada, “Gazeteciler üzerindeki saray ve patron baskısının son bulmasını, Türkiye cezaevlerinde tutulan 146 gazetecinin bir an önce serbest bırakılmasını, hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz” dendi.



Özgür bir medya için mücadeleden hiçbir koşulda vazgeçmeyecekleri vurgulanan açıklamada TGS, Saray’a şu uyarıyı yaptı:



“Türkiye halkı 24 Haziran’da sandık başına gidip vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kamuoyu farklı kaynaklardan özgürce bilgilenemediği için seçim sürecinin demokratik ve adil olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak seçim sonuçları meşrudur ve herkesin saygı göstermesi gerekir. Önümüzdeki süreçte, seçim döneminde artan kutuplaşmanın ve yaygınlaşan ötekileştirici dilin son bulması en büyük temennimizdir.”



‘ERDOĞAN’DAN OHAL SÖZÜNÜ TUTMASINI BEKLİYORUZ’



“Sürmekte olan anti-demokratik ‘Olağanüstü Hâl’ uygulamalarının, üzerinden iki yıla yakın süre geçmiş olan 15 Temmuz darbe girişimiyle alâkası olmadığı herkesin malûmu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘seçimden sonra OHAL’i kaldırma’ sözünü tutmasını bekliyoruz.”



‘SARAY VE PATRON BASKISINA SON’



“Gazeteciler üzerindeki saray ve patron baskısının son bulmasını, Türkiye cezaevlerinde tutulan 146 gazetecinin bir an önce serbest bırakılmasını, hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz.”



‘HÜR BASIN MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’



“Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler güvence altına alınmadan ülkemizin refah seviyesinin yükselmeyeceğini hatırlatıyor; hür bir medya için mücadeleden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ilân ediyoruz.”


Etiketler tgs ohal erdoğan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin