Gazeteciler serbest bırakıldı ama o hala tutuklu!

Yazarlar, Vice News tercümanı Muhammed İsmail Resul'ün serbest bırakılması için Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler serbest bırakıldı ama o hala tutuklu!

ABD merkezli Vice News haber sitesi için çalışan Iraklı tercüman Muhammed İsmail Resul'ün serbest bırakılması amacıyla 70'i aşkın yazar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.



Aralarında Hanif Kureyşi, Elif Şafak, Monica Ali ve Ali Smith gibi isimlerin de bulunduğu yazarlar, Dünya Yazarlar Birliği PEN International ve İngiliz Yazarlar Birliği English PEN'le birlikte Erdoğan'a hitaben bir açık mektup kaleme aldı.



"Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik mevcut baskılardan büyük kaygı duyulduğu" ifade edilen mektupta, özellikle Vice News gazetecilerinin gördüğü muamele konusundaki endişeler dile getirildi.



Vice News için çalışan İngiliz gazeteciler Jake Hanrahan, Philip Pendlebury ve Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul 27 Ağustos tarihinde Diyarbakır'da gözaltına alınmışlardı.



Üç gazeteci, 31 Ağustos'ta Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.



Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury bundan üç gün sonra serbest bırakıldı; hafta sonunda da İngiltere'ye sınırdışı edildi.



Ancak Muhammed İsmail Resul hala tutuklu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin