Gazeteciler ödenmeyen maaşları için iş bırakma eyleminde!

Sokak TV çalışanları eksik maaşlarının ödenmesi için iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler ödenmeyen maaşları için iş bırakma eyleminde!

CHP Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Sokak TV’de çalışanlar eksik maaşlarının ödenmesi için iş bıraktı. Kanalın genel yayın yönetmeniOrhan Salkınaz da eyleme saygı duyduklarını, ay sonuna kadar eksik ödemelerin tamamlanacağını, eylem nedeniyle kimsenin işten çıkarılmayacağını söyledi.



İş bırakan gazetecilerden aldığımız bilgiye göre Sokak TV’de geçmiş dönem maaşlarında eksik ödemeler vardı. Bazı çalışanlarınsa Aralık, Ocak aylarından maaşları ödenmiyordu. 



İş bırakma eylemi devam ediyor



Haber merkezi ve kurgu masası çalışanları bu sabah itibariyle eksik maaşlarının ödenmesi talebiyle, maaşları ödenene kadar iş bırakma kararı aldı.



İş bırakanlardan aldığımız bilgilere göre sabah bültenlerinin yanı sıra, kurgu ekibinin de protestoya katılma sebebiyle ekonomi ve kültür sanat bültenleri sıkıntıya uğradı. Bunun üzerine kanal yönetimi gazetecilere 15.00 bültenini yapmadıkları takdirde işten çıkarılacaklarını bildirdi. Eylemdeki gazeteciler ise protestolarını sürdürdü. İş bırakan gazetecilerin kanaldaki bekleyişi sürüyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin