GAZETECİ ÖRGÜTLERİ'NDEN ÖZKAN'A SERT TEPKİ: MAFYA BABASI GİBİ

Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan'ın Kerimcan Kamal'la birlikte katıldığı canlı yayında Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan hakkında sarf ettiği hakaret dolu sözlere, gazetecilerden sert tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ ÖRGÜTLERİ'NDEN ÖZKAN'A SERT TEPKİ: MAFYA BABASI GİBİ

Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan'ın dün akşam Kerimcan Kamal'la birlikte katıldığı canlı yayında Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan hakkında sarf ettiği hakaret dolu sözlere gazetecilerden sert eleştiri geldi.

TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, RTGD Genel Başkanı Metin Özkan ve ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Tuncay Özkan'ın hem İsmet Berkan hem de genel olarak gazeteciler hakkında sarfettiği sözlerini ANKA'ya değerlendirdiler. Basın örgütleri başkanlarının değerlendirmeleri şöyle:

TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi: "Tuncay Özkan'ın ticaretle basın özgürlüğünü birbirine karıştırdığını düşünüyorum. Bunun getirdiği bir hezeyan olduğunu sanıyorum. Yine de bir basın mensubu olarak daha dikkatli kelimeler kullanması ve cümlelerini iyi seçmesi gerektiğini düşünüyorum."



-"HAKLI BİLE OLSA HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜ"



ÇGD Başkanı Ahmet Abakay: "Tuncay Özkan'ın İsmet Berkan için sarf ettiği sözler asla hoş görülemez. Özkan mali sıkıntı nedeniyle kanalı satmakta serbesttir. Bunda haklı da olabilir, ancak bunu eleştirenlere küfürler, hakaretler etmesi "mafya reisi' gibi konuşup, tehditler savurması, işi tartışma olmaktan çıkarır mahalle kavgasına dönüştürür. İsmet Berkan'ı eleştirmek, kendisini savunmak başkadır, kendini kaybedip küfürler savurması başkadır. Gazeteciye, kültürlü bir insana yakışmayan bir üsluptur. Tuncay Özkan önemli bir televizyon kanalının sahibi. Bu kanalı ideolojik olarak geçmişte ağır şekilde suçladığı bir işadamına satmıştır. Buna tepki olması doğaldır. Kaldı ki bu satışa "Biz kaç kişiyiz' grubu içinden de sert eleştiriler gelmiştir. Tuncay Özkan kendini daha serinkanlı, düzeyli bir üslupla savunması gerekirdi. Ama bu yaptığı ile haklı bile olsa kendisini haksız duruma düşürmüştür."



-"ÖZÜR DİLEMELİ"-



Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Başkanı Metin Özkan: "Satışın kime ve nasıl gerçekleştiği konusu bizi ilgilendirmez. Ancak bir medya mensubu veya patronu, hakkında yazılan haberler nedeniyle gazetecilere üslubunu bozarak hitap etmesi son derece yanlıştır. Tuncay Özkan'ın kendisini eleştirenlere bir gazeteci üslubu ile yanıt vermesini beklerdik. Aksi halde biz gazeteciler bu tür üslubu kullanan hiç kimseyi eleştirmememiz gerekiyor. Tuncay Özkan'ı sarfettiği bu sözlerden dolayı kınıyoruz. Tuncay Özkan'ı kendisine yönelik eleştiriler karşısında sakin olmaya davet ediyor, bu sözlerini derhal çekerek muhataplarından özür dilemesini bekliyoruz."(ANKA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin