Gazeteci Önder Aytaç'a ikinci kez yakalama kararı!

Gazeteci Nedim Şener’e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada ifade vermeye gitmeyen Aytaç hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Önder Aytaç'a ikinci kez yakalama kararı!

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Şener’i avukatı Nurcan Bayraktar temsil ederken, sanık Önder Aytaç ise duruşmaya katılmadı.



Duruşmada söz alan avukat Nurcan Bayraktar, “Sanık Önder Aytaç twitter hesabından müvekkilim Nedim Şener’e yönelik ‘alçaksın, adi tetikçi, aşağılık cellat, ahlaksız müfteri’ şeklinde ifadeler ile hakaret etmiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.



Mahkeme, duruşmaya katılmayan Önder Aytaç hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Önder Aytaç’ın, @onderaytac adlı hesabından ‘Alçaksın Nedim Şener. Senin kadar alçalmayacağım. Adi tetikçi, sen gazeteci değil aşağılık bir cellatsın. Ahlaksız müfteri’ gibi ifadelerle hakaret ettiği anlatıldı. İddianamede Aytaç’ın ‘hakaret’ suçundan cezalandırılması talep edildi.



Önder Aytaç hakkında daha önce de Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, ifade vermeye gelmeyince hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin