Gazeteci Murat Aksoy ve Atilla Taş yine hakim karşısında!

Aralarında MuratAksoy ve AtillaTaş'ın bulunduğu 29 kişinin yargılandığı dava bugün Çağlayan'da görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Murat Aksoy ve Atilla Taş yine hakim karşısında!

Ön sıraya oturup sanıkların avukatlarıyla konuşmasını engelleyen jandarmalar mahkeme başkanının kararıyla arka sıraya alındı.



Duruşmada İskenderun 1. Ağır ceza Mahkemesi'nden SEGBİS'le bağlanan tanık dinleniyor. Mahkeme başkanı tanığa sanık  Bünyamin Köseli hakkındaki "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla ilgili bilgilerini sordu.



"Bünyamin köseli 4-5 evden sorumluydu ve para topluyordu"



Tanık Köseli'nin suça konu hiçbir eylemini görmediğini söyledi.



Savcı tanığa Bünyamin Köseli hakkında kullandığı "bölgeci" ifadesinin ne anlama geldiğini sordu. Tanık bölgecinin 4-5 evle ilgilendiğini, esnaflardan para topladığını anlattı.



Tanık, birlikte çalıştıklarını ancak sanıkların bir terör örgütüyle bağlantılı olduklarını gösterecek bir duruma şahit olmadığını söyledi. Ahmet Memiş editörlerin kullanımı için tanıktan bir telefon istediğini söyledi. Tanık da bunu doğruladı.



Daha sonra Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bağlanan bir tanık dinlendi. Tanığa üniversite yıllarından tanıdığını söylediği  Bayram Kaya ile ilgili bildikleri soruldu.



Tanık, 2006 yılı civarında Bayram Kaya ile Beşiktaş'ta bir Kuran kursuna gittiklerini ve sohbetlere katıldıklarını, sonraki yıllarda hiç karşılaşmadıklarını söyledi.



Tanığın ifadesi üzerine Bayram Kaya söz alarak 2005-2006 yıllarında İngiltere'de olduğunu söyledi.



Duruşmaya İzmir Karşıyaka'dan bağlanan tanığın ifadesiyle devam edildi.



Tanığa Muhammed Sait Kuloğlu hakkında bildikleri soruldu. Tanık Kuloğlu'nu arkadaşları aracılığıyla tanıdığını, üniversite yıllarında birkaç kez gördüğünü söyledi.



Duruşma verilen kısa aranın ardından tanık ifadeleriyle devam ediyor. Sait Sefa'nın Haberdar isimli sitesinde çalışan tanık salonda ifade verdi.



Tanık, bir haber sitesi çalışanı olarak çalıştığını, başka bir konuda bilgisinin olmadığını söyledi.



Duruşmada bir diğer Haberdar çalışanının tanık olarak ifadesine geçildi. Tanığa Ahmet Memiş ve Sait Sefa hakkındaki bilgisi soruldu.



Tanık: Çalıştığım diğer haber siteleri gibi bir işleyişi vardı. FETÖ ile bağlantılı olup olmadıklarına dair herhangi bir bilgim yok.



Duruşmaya 14:00'a kadar ara verildi.



Sanıklara tanık beyanlarına ilişkin görüş ve talepleri soruldu.



Ara karar: Mahkeme avukat kısıtlılık kararının kaldırılmasına da hükmetti.Mahkeme ayrıca davada yargılanan tüm sanıklar ve sanıkların eşleri hakkında ByLock raporu talep etti.



“Bankaya yardım kastım olsa daha fazla para yatırırdım”



Abdullah Kılıç banka hesaplarıyla ilgili bilirkişi raporlarına dair açıklama yaptı. Kılıç bilirkişi raporlarında Bank Asya'ya yatırılan 1000 TL için “sorgulamaya muhtaç” dendiğini belirterek “Bankaya yardım kastım olsa daha fazla para yatırırdım” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin