'Gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener’e yönelik saldırı ihbarı aldık'

Emniyet, seçim öncesi Esad rejiminden ve THKP/C Acilciler örgütünden Ahmet Şık ve Nedim Şener’e yönelik saldırı ihbarı aldıklarını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
'Gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener’e yönelik saldırı ihbarı aldık'

Özellikle Suriye sınırındaki gelişmeler ve Niğde IŞİD davasıyla ilgili haberleri hükümete yakın medya organlarının tepkisini çeken ve Twitter üzerinden hedef haline getirilen Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık’a bir “uyarı” da Emniyet ve istihbarat çevrelerinden geldi.



İki hafta önce bir istihbaratçının aradığı gazeteciyi 19 Şubat’ta arayan İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü'nden bir polis, hakkında İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan bir saldırı ihbarı aldıklarını bildirdi. Memur, ertesi gün de Cumhuriyet gazetesine giderek Şık’a koruma isteyip istemediğine dair belgeyi imzalattı.



Aynı bildirim, Hrant Dink cinayetinde devletin sorumluluğuna işaret eden yazı ve kitaplar yazdıktan sonra Odatv soruşturmasından Şık gibi 13 ay cezaevinde kalan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener’e de yapıldı.



“Saldırı AKP ve MİT bağlantılı olabilir”



Şık ve Şener’e sunulan evrakta “Suriye/Esad rejimi ve THKP/C Acilciler terör örgütü ile irtibatlı Mihraç Ural'ın organizesinde, 2015 yılı Mart ayından genel seçimlere kadar ülkemizde bir dizi terör eylemi planlandığı, planlanan eylemler arasında canlı bomba, suikast vb eylemlerin yer aldığı, eylemlerde yer alması muhtemel şahısların önümüzdeki günlerde Türkiye'ye aktarılması ya da Türkiye'deki irtibatlarının harekete geçirilmesinin beklendiği, eylem hedefleri arasında Ahmet Şık'ın da bulunduğu bildirilmiştir” yazıyordu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin