Gazete kıtlığı! Sırayla okuyorlar

Bu ilçede gazeteler 'sırayla' okunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazete kıtlığı! Sırayla okuyorlar

Manisa'nın Demirci ilçesi sakinleri, satışı yapılmadığı için komşu ilçelerden getirilen gazeteleri, kahvehanelerde sırayla okuyor.



Şehir merkezine 180 kilometre uzaklıktaki 22 bin nüfuslu  Demirci ilçesinde tali bayinin kar edemediği için satıştan vazgeçmesi nedeniyle 31 Ağustos'tan beri gazete alınamıyor.



Esnafın komşu ilçelerden getirdiği gazeteler, kahvehanelerde "sırayla" okunuyor.



Eski gazete bayisi Mehmet Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağıtıcı kuruluşların ilçeye ana bayilik vermediğini, tali bayilerin ise kar oranlarının çok düşük olduğunu söyledi. 



Bayiye gazetelerin en erken 10.00'da geldiğini, hazırlanıp satışa sunulmasının öğle saatlerini bulduğunu anlatan Ünlü, bu nedenle birçok okurun gazete okumaktan vazgeçtiğini, satışların düştüğünü ifade etti.



Bayiliği 5 yıl yürüttüğünü ancak kar edemediği için vazgeçtiğini, kendisinden sonra aynı işi yapan esnafın da bırakmasıyla bir haftadır ilçede gazete satışının durduğunu aktaran Ünlü, dağıtıcı kuruluşların ilçeye ana bayilik vermemesi halinde sorunun çözülemeyeceğini savundu.



"Bazı vatandaşlar internetten haber okumak için gençlerden yardım istiyor"



Cumhuriyet Mahallesi'nde kahvehane işleten Hüseyin Demirel de iş yerinde gazete bulamayan müşterilerinin tepki gösterdiğini, bu nedenle komşu ilçelerden gazete getirttiklerini söyledi.



Birer adet getirilmesi nedeniyle ilçe sakinlerinin gazeteleri sırayla okuduğunu dile getiren Demirel, "Gazete getirten esnaf, dükkanının camına 'Bugün gazeteleri gelmiştir' yazısı asıyor. Bu iş yerlerine gelen insanlar da gazeteleri sırayla okuyor. Bazı vatandaşlar ise internetten haber okumak için gençlerden yardım istiyor" değerlendirmesinde bulundu.



Demircibahçeler semtinde kahvehane işleten Şevket Karaman da iş yerine Salihli'den gazete getirttiğini, gazete okumak isteyenlerin ihtiyaçlarının bir şekilde karşılandığını ancak kampanyalara katılanların çaresiz kaldığını sözlerine ekledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin