Fransız ressam Monet'nin 'saman yığınları' rekorları kırdı

Fransız sanatçı Claude Monet’nin Les Meules (Saman Yığınları) adlı tablosu 110.7 milyon dolara satılarak hem ressam için hem de empresyonist resim için yeni bir rekor oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fransız ressam Monet'nin 'saman yığınları' rekorları kırdı

Sotheby's müzayede evinin New York'ta açık artırmaya çıkardığı 1890 tarihli yağlı boya tablo 110.7 milyon dolara alıcı buldu. Bu, Monet’nin tabloları arasında açık artırma rekoru anlamına geliyor.



Ancak rekor bununla da sınırlı kalmıyor. Sotheby’s, tablonun açık artırmada 100 bin dolarlık eşiği geçmesinin aynı zamanda empresyonist resim için de dünya müzayede rekoru olduğunu söyledi. Müzayede evine göre tablo, şu anda dünyada en yüksek fiyata alıcı bulmuş dokuzuncu sanat eseri.



Satılan tablo, Fransız ressamın 1890 yılında yaptığı 25 parçalık meşhur Saman Yığınları serisinin bu yüzyılda açık artırmaya çıkarılacak dört eserinden biri. Serinin diğer tabloları Metropolitan Sanat Müzesi ve Chicago Sanat Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu müzelerde yer alıyor.



Monet'nin bundan önce en yüksek fiyat verilen resmi 'Nympheas en fleur' (Çiçek Açan Nilüferler) olmuştu. Tablo, Mayıs 2018'de 84.7 milyon dolara satılmıştı.


Etiketler monet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin