3 kasım 2021 günü sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öldüğü yönünde bir çok mesaj paylaşılmıştı.
O paylaşımlarda hastag olarak ise #öldü, #ölmüş, #öldümü ifadeleri kullanılmıştı.
Bu paylaşımlardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetçi olmuş 30 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Emniyetten açıklama yapılmıştı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan kastedilerek oluşturulan #ölmüş hashtagine manipülatif nitelikte paylaşım yaptığı tespit edilen 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurmuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklamasında şunlar dile getirimişti:
Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek #ölmüş hashtagine (etiket) başlatıldığına rastlanılmıştır. Bahse konu hashtag (etiket) altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır.
Başlatan kişinin kimliği belli oldu
İşte sosyal medya üzerinden bu paylaşımı ilk yapan kişi ve bağlantıların tespit edildi.
Konuyla ilgili bir yazı yazan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Şimdi gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili olarak sosyal medyada “Öldü” kampanyasını başlatan hesaba. “Sarp” isimli ya da rumuzlu ve “@sarponline” adlı kullanıcının Twitter profilinin “#ölmüş” başlıklı olduğu ve gece 01.30’dan itibaren, ”#ölmüş#öldümü#öldü” şeklinde paylaşımlar yaptığı belirlendi. “Sarp” isimli kullanıcının Erdoğan’la ilgili “öldü, ölmüş, öldü mü?” şeklindeki sosyal medya paylaşımlarını Cüneyt Arkın gibi ünlü sanatçıların fotoğrafları ile servis ettiği belirlendi." dedi.
Selvi, bu paylaşımı yapan kişinin Büyük Mason Locası'nın aktif bir üyesi olduğunu iddia etti.
Selvi, paylaşımı yapan U.S.Y isimli şahsın adresinde yapılan aramada bilgisayar ve cep telefonlarının incelendiğini, bu kişinin bilişim şirketi sahibi olduğunu yazdı.
Abdulkadir Selvi, ayrıca, "U.S.Y. isimli şahsın, aynı zamanda “Büyük Mason Locası”nın aktif bir üyesi olduğu tespit edildi. Peki Büyük Mason Locası’nın aktif bir üyesi olduğu belirlenen şahıs, neden kimliğini gizlemeden Erdoğan’ın hayatı üzerinden psikolojik savaşa soyundu. İsteseydi kendini gizleyebilirdi. Çünkü önemli bir bilişim şirketinin sahibi gözüküyor. Bu sorunun cevabını aradığımda, 'Mason locaları, Erdoğan’ı tasfiye operasyonunun içinde biz de varız mesajını vermek istemiş olabilirler' yanıtını aldım" ifadesini kullandı.