FITCH'TEN SATIŞ AŞAMASINDAKİ ÇALIK'A SIKINTILI NOT! PEKİ ÇALIK KİME GİDECEK?

© MEDYATAVA- Bir süredir Turkuvaz Medya'yı satarak medya sektöründen çıkmak istediğini beyan eden Çalık grubuna sabah saatlerinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. Ve işte kulislerde satış ile ilgili konuşulanlar.

Google Haberlere Abone ol
FITCH'TEN SATIŞ AŞAMASINDAKİ ÇALIK'A SIKINTILI NOT! PEKİ ÇALIK KİME GİDECEK?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, grubun kredi notu görünümü hakkında "finansman zorlukları"nı gerekçe gösterdi ve "negatif izlemeye aldığını" açıkladı.


Fitch, borçların yeniden finansmanı konusundaki riski gerekçe göstererek Çalık Holding'in B- olan uzun vadeli döviz ve TL cinsi kredi notunu (IDR) ve Çalık Holding tarafından garanti edilen Globus Capital Finance'e ait 200 milyon dolar tutarındaki eurobondu negatif izlemeye aldı.


Fitch tarafından yayımlanan açıklamada, 200 milyon dolarlık tahvilin itfası için gereken finansmanın temin edilmediği belirtti.


Holding'e bağlı Sabah-ATV biriminin, orta vadede borçlarını tek başına karşılayacak kadar kaynak yaratamayacağına dikkat çeken Fitch, basın biriminin satılamaması halinde Çalık Grubu'ndan kaynak yardımı gerekeceğini belirtti.


Çalık Holding, Sabah-ATV satın almasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı.


Bu arada bugün Turkuvaz Medya'nın satışı için alınacak tekliflerin son günü. Kulislerde en güçlü aday Cüneyt Zapsu ile anılan Texas Pasific Group olarak konuşuluyor.


Ayrıca zamanında Doğan Grubu'nda çalışan bir Reklam Grup Başkanı ile anlaşıldığı da konuşulanlar arasında. Ancak ismin Ümit Önal yerine reklam grup başkanı mı olacağı yoksa ayrılıp TNT'ye giden Emre Taylar yerine tüm gazete ve dergilerin başına mı geçeceği konusunda yönetimde fikir ayrılıkları var.


© MEDYATAVA-2012

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin