Finalinde usta oyuncuyu andı!

TRT dizisi düğünle veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Finalinde usta oyuncuyu andı!

ES Film’in Ramazan dizisi Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’ dizisi önceki gece düğünlü dernekli, mutlu finaliyle ekranlara veda etti.



Ramazan ayı boyunca her akşam TRT1 ekranlarından seyirciyle buluşan İhsan Aydın’ın senaryosunu yazıp, Sami Saydan’ın yönetmenliğini yaptığı dizi ekranlara veda etti.



Zeyrek ile Çeyrek eşleri sayesinde madalya kazandı



Dizinin son bölümünde sakar, şaşkın ve zabitlikte aldıkları her işi ellerine yüzlerine bulaştıran Zeyrek (Kemal Zeydan) ile Çeyrek (Serhan Ernak) , eşleri Semanur (Pelin Öztekin) ve Elanur’un (Ayşen Batıgün)  kıskançlıkları sayesinde hayatlarının başarısını yakaladılar ve amirlerinden (Hakan Bilgin) madalya kazandılar. Uluslararası bir çeteyi suçüstü yakalayacakları sırada eşlerinin zabit kostümleriyle erkek kılığında olay yerine gelmeleri Zeyrek ve Çeyrek’e ilk kez bir başarı kazandırdı. Ve bu kıskançlık baskını büyük bir işe yaramış oldu.  



Zeyrek ile Çeyrek’in sempatik, yakışıklı,  üç kağıtçı kardeşleri Meftun, (İsmail Hacıoğlu) ne yapıp edip, doktordan gelen yanlış kişiye ait ‘3 aylık ömrün kaldı’ raporuyla, Saadet hanımı ikna edip biricik sevdiği  Dilruba’yı (Ceyda Olguner) istemeye ikna etti.  Böylelikle hem evliliğe hem de barışa giden kapıları açarak Telgraflıoğulları ve Kamburoğulları kavgasına da son verdi. Dizinin başından bu yana Sadenur’a (Funda Bostanlık) aşkını ispat etmek için yapmadığını bırakmayan Şefik (Onur Yaprakçı)ise sonunda duygularını içinden geldiği gibi söyleyerek genç kızı etkilemeyi başardı. Ve Meftun’un Dilruba’yı isteme gecesinde Sadenur da Şefik’e istendi. Telgraflıoğulları ile Kamburoğulları arasındaki husumet böylelikle sona erdi. Trakya'lı berber Hüsmen ise ailesinin yanına giderken aşık Sevdiye yerine ablasıyla nişanlanmıştı. Mutsuz olan ve Sevdiye’yi  ikna edememiş olan Hüsmen son olarak çareyi onu İstanbul’a kaçırmakta buldu. Ve dizinin son bölümünde bütün sevenler birbirine kavuşarak düğünlü dernekli bir finalle mutlu sona erdiler.

 

Bizimkiler dizisinin ‘Horozcu Katil’i Aykut Oray da anıldı..



Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’,  Ramazan ayının eski tadı, kardeşliği, dostluğu  ve güzellikleriyle, her akşam TRT 1 ekranlarından izleyenlerin  iftar sofralarına konuk olurken, geçmiş önemli olayları, dizileri ve sanatçıları da zaman zaman anmaktan geri kalmadı. Geçtiğimiz bölümlerde Soma Faciasında hayatını kaybedenlerin anıldığı dizinin final bölümünün bir sahnesinde ise 'Bizimkiler' dizisinde ‘Horozcu Katil’ lakabıyla ünlenen ve 2009 yılında hayatını kaybeden tiyatro ve televizyonun ünlü isimlerinden Aykut Oray anıldı. Usta sanatçının fotoğrafıyla anıldığı bu sahnede,  Bizimkiler dizisinde birlikte rol aldığı Saadet rolünü üstlenen Mine Teber vardı.   

 

'Zeyrek ile Çeyrek-Bir Ramazan Temaşası’nda Kemal Zeydan, Serhan Ernak, İsmail Hacıoğlu, Hakan Bilgin,  Mine Teber, Toygun Ateş, Suat Sungur, Zeyno Eracar, Pelin Öztekin, Ayşen Batıgün,  Funda Bostanlık, Ceyda Olguner, Onur Yaprakçı,  Ali İhsan Bozdemir, Yavuz Topoyan, Kıvanç Baran Aslan,  Eda Akkaya,  Buse Güneş, Demir Parscan, Erdoğan Karakaş, Hasan Ali Alp, Ömer Gecü ve Naci Taşdöğen gibi önemli isimler rol aldı…


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin