Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi kadrosuna iki yeni oyuncu

TRT’nin aksiyon ve dönem dizisi Filinta'nın, oyuncu kadrosuna iki yeni isim daha katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi kadrosuna iki yeni oyuncu

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin sevilen aksiyon ve dönem dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın, usta oyuncuları bir araya toplayan kadrosuna; iki yeni isim daha katılıyor.



KADİRİ TARİKATININ PİR'İ: AHMET MEKİN! 



Filinta'nın  bu hafta yayınlanacak bölümünde seyirciyi, Türk sinemasının mihenk taşlarından  Sultan Türkan Şoray ve bir diğer usta oyuncusu Kadir İnanır’la birlikte rol aldığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminde ‘Cemşit’ olarak tanıyıp sevdikleri Ahmet Mekin’le buluşuyor!  Türk sinemasında kamera önünde 60. yılını kutlayan, 84 yaşındaki duayen sanatçı Ahmet Mekin; Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ seyircilerini, Kadiri Tarikatının Piri Abdullah karakteriyle selamlayacak. Ve Filinta’nın yeni başlayacak Osmanlı Dönemindeki tüm karışıklıklarda tahta çıkacak yeni Padişah Abdülhamit’in (Hakan Kurtaş), derin İslami bilgisi ve ruhsal öğretilerini içeren duruşuyla akıl ve fikir hocası olacak!



  FİLİNTA'DA KÖTÜLERİN EFENDİSİ O İSİM OLACAK!   



Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi kadrosuna iki yeni oyuncu 
                                                    Osmanlı İmparatorluğu döneminde doğan, 1900’lü yıllarda Türkiye'nin ilk tiyatro ve Darülbedayi’nin önde gelen sanatçılarından biri olan Hazım Körmükçü ile aynı adı taşıyan, dedesinin mesleğini bugünlere getiren torun Hazım Körmükçü de Filinta’nın kadrosunda. Yıllardır devam ettiği tiyatro,  sinema ve dizilerin önemli, usta oyuncularından biri olan Hazım Körmükçü, seyircinin karşısına kötülerin ve kötülüklerin yeni Efendisi Akbar Eyyam olarak katılıyor.  Ve başta Yüce Efendi Miloş (Suavi Eren), Filinta Mustafa (Onur Tuna), Bıçak Ali (Cem Uçan) ve Osmanlı Devletini karanlığın içine sürüklemek için olanca gücüyle kötülüklere imza atıyor.



Yönetmenliğini Osman Kaya’nın üstlendiği, senaryosunu Ali Can Yaraş’ın yazdığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’, daimi kadrosunun yanı sıra yeni oyuncularının da yer alacağı, merakla beklenen 48. Bölümüyle 26 Şubat Cuma akşamı TRT 1’de!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin